29 / 03 / 2024

pandemi

pandemi

E-ticaret, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, online ticarete yatırım yapan şirketlerin cirosunu katladığını belirtirken, e-ticarette B2B tarafının en çok büyüyen alan olmasının dikkat çektiğini bildirdi. İşte haberin devamı...

Vatandaş evlere kapandı e-ticaret satışları patlama yaptı! Bir yılda %69 büyüdü…

Küresel ekonomide gerileme görülmesine rağmen e-ticaret piyasası altın çağına devam ediyor. Küresel E-Ticaret Büyüme Tahminleri raporuna göre e-ticaretin toplam ticaret içindeki payının bu yılın sonunda yüzde 22’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yargıtay'dan özel okul ücreti kararı! Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor!

Zonguldak'ta bir öğrenci velisinin pandemi döneminde uzaktan eğitime geçen özel okula olan ücret taksitinin iptaline yönelik açtığı davada karar çıktı.

Vatandaş şokta! Yüzde 300 zamlandı!

Türkiye'de Kovid-19 vakalarının yeniden artışa geçmesiyle birlikte maske fiyatlarına yüzde 300 zam yapıldı.

İnsanların acıları üzerinden milyarder oldular! Tam 573 kişi...

Koronavirüs pandemisi ve Ukrayna - Rusya savaşı yeni milyarderler yarattı. Oxfam'ın açıklamasına göre; savaş ve pandemi nedeniyle artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle zenginler servetlerine servet katarken, 573 kişi de milyarder oldu.

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Pandemi döneminde ceza alanlara sevindirici haber! Cezalar 2000 TL şeklinde iade edilecek!

Koronavirüs salgını sürecinde maske takma mecburiyeti ve diğer pandemi kısıtlamalarına riayet etmeme durumunda verilen idari para cezaları konusunda kritik bir evreye giriliyor. En son açıklanan bilgilere bakılırsa, ceza kesilen vatandaşların hesaplarına bu cezaların bir bölümü geri aktarılacak.

İstanbul'dan kaçan halkın yeni adresi bu şehir oldu! Pandemi sonrası 3+1 daire neredeyse kalmadı

İstanbul'da tarihinde ilk kez pandemi döneminde Anadolu'ya göç verdi. Sayının pandemi döneminde 50 bin olduğu öğrenildi. İstanbul'dan farklı bir şehre göç etmeyi tercih edenlerin ilk durağı ise Tekirdağ oldu. Tekirdağ'da şu anda 3+1 daireler neredeyse kalmadı.

Pandemi Sosyal Destek ödemeleri hesaplara zamlı yattı! İşte ayrıntılar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pandemi kapsamında yapılan sosyal ödemelere ilişkin açıklama yaptı. Peki ödemeler hesaplara ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

KİPTAŞ'ın pandemi karnesi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından pandemi sürecinde KİPTAŞ tarafından yapılan icraatları açıkladı. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 pandemi iskontosu!

Panora GYO 2021 yılı Kasım ayı pandemi dönemi için geçerli olmak üzere; kiracılarının aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15'e varan muhtelif oranlarda pandemi iskontosu uygulayacak. 

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

Pandemi öncesi inşa edilen konutlarda uygun fiyat fırsatı!

Pandemi sonrasında inşaat malzemelerinde fiyatlarının artmasıyla konut fiyatlarında hızlı artış yaşandı. Pandemi öncesi inşa edilen konutlar ise uygun fiyattan satışa sunuluyor. 

Konut fiyatlarına pandemi dopingi!

Dünyanın birçok ülkesinde artan konut fiyatları, merkez bankalarının pandemi desteğini dizginleme becerisinde test olma özelliğine sahip olacak. Peki konut sektörünü neler bekliyor?

Kurban Bayramı pandemi parası ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla vatandaşlar gözünü 1100 TL pandemi sosyal yardım ödemelerinin verileceği güne çevirdi. İhtiyaç sahipleri için verilen pandemi destek ödemelerinin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağı merak ediyor.

Panora GYO'dan kiracılarına pandemi iskontosu!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2021 yılı Temmuz ayı pandemi dönemi için geçerli olmak üzere, yüzde 29'a varan muhtelif oran ve sözleşmelere pandemi öncesi uygulanan iskontoların devam ettirilmesine karar verdi.

pandemi Haberi

pandemi

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Sözcüsü ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, yaptığı konuşmasında, 2022 yılının ilk yarısında online ticaret işlem adedinin 876 milyon 994 bin 597 olarak gerçekleştiğini belirtti. Konuşmasına "Bu veriler bize tüketicilerin pandemiden sonra da online alışveriş yapmaya devam ettiklerini gösteriyor."  diyerek devam etti.

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER)’den yapılan açıklamada, küresel ekonomik yapının, hemen her sektörü olumsuz etkilediği Covid-19 pandemisinin, insanların alım-satım alışkanlıklarını değiştirdiğini ve bu değişiklikle beraber satış kanallarının da değiştiğini vurguladı.

Pandemi başladığından beri, her yıl artarak ilerleyen online ticaret rakamları, üstüne koyarak artmaya devam ediyor. Yayınlanan verilere baktığımızda, 2022 yılı itibariyle Türkiye’de gerçekleşen her yüz ticaret işleminin yirmisinin online ve e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştiği anlıyoruz.

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER)’den yapılan açıklamada görüşlerini...