19 / 04 / 2024

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.



Kovid-19 pandemi sürecinden sonra başlayan normalleşme süreci ile birlikte toplumda alınan genel tedbirlerde esnemeler yapıldı. Maske zorunluluğunun da kaldırılmasıyla "ticari hayatın" önemli kesişim noktalarından AVM'ler eski günlerine yeniden dönmeye başladı.  

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, AA muhabirine, ülkedeki 441 AVM'de salgın öncesi günlük ortalama ziyaretçi sayısının 6,5-7 milyon civarında olduğunu, salgın döneminde ise bu rakamın ortalama 650 bin civarında seyrettiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön