25 / 04 / 2024

E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!

E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!

E-ticaret, satış rekorları kırmaya devam ediyor. Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, online ticarete yatırım yapan şirketlerin cirosunu katladığını belirtirken, e-ticarette B2B tarafının en çok büyüyen alan olmasının dikkat çektiğini bildirdi. İşte haberin devamı...



E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Sözcüsü ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, yaptığı konuşmasında, 2022 yılının ilk yarısında online ticaret işlem adedinin 876 milyon 994 bin 597 olarak gerçekleştiğini belirtti. Konuşmasına "Bu veriler bize tüketicilerin pandemiden sonra da online alışveriş yapmaya devam ettiklerini gösteriyor."  diyerek devam etti.

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER)’den yapılan açıklamada, küresel ekonomik yapının, hemen her sektörü olumsuz etkilediği Covid-19 pandemisinin, insanların alım-satım alışkanlıklarını değiştirdiğini ve bu değişiklikle beraber satış kanallarının da değiştiğini vurguladı.

Pandemi başladığından beri, her yıl artarak ilerleyen online ticaret rakamları, üstüne koyarak artmaya devam ediyor. Yayınlanan verilere baktığımızda, 2022 yılı itibariyle Türkiye’de gerçekleşen her yüz ticaret işleminin yirmisinin online ve e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştiği anlıyoruz.

E-Ticarette satışlar rekorlar kırmaya devam ediyor!

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER)’den yapılan açıklamada görüşlerini belirten Yüksel Eminoğlu, son yıllarda pek çok firmanın, ana satış satratejisini, e-ticaret üzerinde şekillendirmeye başladığını söyledi. Devamında Eminoğlu, bu bize e ticarette talebin ne kadar güçlü olduğunu ve daha da önemlisi firmaların bu konuda ne kadar arzulu olduğunu gösteriyor, ifadelerinde bulundu. Konuşmasına şu şekilde devam etti: “Öte yandan bu talep sadece B2C (son kullanıcıya satış) için değildi. Aynı zamanda pek çok firma, B2B altyapıların gücünü keşfetti ve alt yapılarını B2B'ye taşıyıp ticaretlerini buraya aktardılar. Firmalar pandemiden müşteri ve iş kaybı ile değil, aksine çok daha büyük kesimlere ve daha az maliyetlerle ulaştıkları için bu dönemden büyüme ile çıktılar” diyerek e-ticaret ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön