24 / 04 / 2024

Vatandaş yine KKM’ye akın etti! Hesaplardaki toplam mevduat kaç para oldu?

Vatandaş yine KKM’ye akın etti! Hesaplardaki toplam mevduat kaç para oldu?

Türkiye genelinde bankalardaki kur korumalı mevduat hesabı son bir ay içinde önemli artış gösterdi. Peki parasını döviz artışına endeksli mevduata yatıran vatandaşların bu hesaplarındaki artış ne kadar oldu?



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri, kur korumalı TL mevduat hesabının bir ay içinde önemli miktarda artış gösterdiğini ortaya koydu.

Vatandaş yine KKM’ye akın etti! Hesaplardaki toplam mevduat kaç para oldu?

Geçtiğimiz ayın başlarında, 6 Ocak haftasında gerileyerek 1 trilyon 370 milyar 9 milyon lira olan KKM, aradan geçen 1 ayın sonunda 85.7 milyar TL arttı.

BDDK verileri, 3 Şubat haftasında kur korumalı TL mevduat hesabının 1 haftada 48.9 milyar TL artışla 1 trilyon 455 milyar 736,3 milyon TL’ye yükseldiğini ortaya koydu. Böylece, KKM hesaplarında, 6 Ocak haftasında gerilediği 1 trilyon 370 milyar 9 milyon TL’den 1 ayın ardından 85.7 milyar liralık artış yaşandı.

Diğer yandan, Merkez Bankası'nın tarafı olduğu KKM hesaplarında faiz sınırının kaldırılması ve ihracatçılara yüzde 40 ihracat geliri sonrası dövizini KKM yapması halin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön