24 / 04 / 2024

Vatandaş kur korumalı mevduata akın etti! Bankalardaki KKM mevduatı ne kadar oldu?

Vatandaş kur korumalı mevduata akın etti! Bankalardaki KKM mevduatı ne kadar oldu?

Vatandaş, kur korumalı mevduata adeta akın etti ve 6 Ocak haftasında 1.37 trilyon liraya kadar gerileyen kur korumalı mevduat 27 Ocak itbarıyla şaşırtacak miktarda yükselme kaydetti.



Vatandaş, kur korumalı mevduata (KKM) yeniden akın etti. Ocak sonuna ait Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri, 6 Ocak haftasında 1.37 trilyon TL’ye kadar gerileyen kur korumalı mevduat stokunun yükseliş eğilimini üçüncü haftaya taşıdığını ortaya koydu.

Vatandaş kur korumalı mevduata akın etti! Bankalardaki KKM mevduatı ne kadar oldu?

Verilere bakıldığında, 27 Ocak itibariyla KKM hacmi 21.2 milyar TL artışla 1.41 trilyon TL’ye yükselirken, üç haftalık artış ise 36.8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tarafı olduğu KKM hesaplarında faiz sınırının kaldırılması ve ihracatçılara yüzde 40 ihracat geliri sonrası dövizini KKM yapması halinde verilen teşviklerle KKM'deki artışın devam etmesi beklenmekte.

Diğer taraftan BDDK verileri bankacılık sektörünün kredi hacminin ise, geçen hafta 85 milyar 651 milyon TL artarak 7 trilyon 801 milyar 294 milyon TL’ye çıktığını gösterdi. Bankacılık sektöründe toplam mevduat (bankalararası dahil), geçen hafta 71 milyar 474 milyon TL artış kaydetti. Bu haftada yüzde 0,8 artan bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 9 trilyon 191 milyar 911 milyon TL oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön