19 / 04 / 2024

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, bir itiraz dilekçesi hazırladı. Bu dilekçenin bir örneğini çıkaran vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne adeta akın etti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'a karşı çıktıklarını söyleyerek, projeye karşı olanlara da bir çağrı yapmıştı.

“ÇED RAPORUNA İTİRAZ EDİYORUM”

Sözcü'de yer alan habere göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yarın ‘ben çocuğuma ya da üyelerime hesap veremem’ diyen kişiler, sivil toplum kuruluşları, herkes, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çok basit şekilde abartmadan ‘İstanbul’da yaşayan bir vatandaş olarak sağlıklı bir ortamda yaşamak istiyorum. Kanal İstanbul projesine İstanbul’un su kaynakları Sazlıdere’yi Terkos’u yok etme riskini karşı ÇED raporuna itiraz ediyorum’ demesi bile yeterlidir” ifadelerinden sonra Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bir dilekçe hazırladı.

Dilekçenin bir örneğini çıkaran İstanbullu vatandaşlar, itirazda bulunmak için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti.

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

10 GÜN BOYUNCA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu 10 gün boyunca halkın görüş ve önerileri için askıda kalacak. Bu 10 günlük sürede  “Kanal İstanbul” projesine itirazı olan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ya da illerdeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne müracaat edebilecek.

GİDEN-GELEN EVRAK BİRİMLERİ KAPALI OLACAK İDDİASI

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün akşam saatlerinde resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, “27.12.2019 cuma günü yeni hizmet binasına taşınma işlemlerinden dolayı müdürlüğümüzün Gelen – Giden Evrak Birimleri kapalı olacaktır. Bilgilerinize sunarız” ifadelerine yer verildiği iddia edildi.

 

Ekrem İmamoğlu: Her vatandaş Kanal İstanbul'a itiraz etmeli!

Kanal İstanbul'a nasıl itiraz edilir?


Geri Dön