24 / 04 / 2024

Vatandaşa müjdeli haber! Et fiyatları sabitlendi!

Vatandaşa müjdeli haber! Et fiyatları sabitlendi!

Ramazan ayına çok az bir zaman kala, vatandaşı kara kara düşündüren et fiyatlarından bu kez müjdeli haber geldi.



“ET FİYATLARINI  SABİTLEME KARARI ALDIK”

Konuyla ilgili Et ve Süt Kurumu ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları çalışmalar sonucunda, ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını duyuran İstanbul PERDER tarafından yapılan  açıklamada, "PERDER olarak sektördeki fiyat hareketlerini yakından takip etmekteyiz." ifadeleri yer aldı.

Vatandaşa müjdeli haber! Et fiyatları sabitlendi!

Ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerinin fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını belirten dernek, bu kapsamda, bünyesinde kasap reyonu bulunan, kampanyaya dahil üyelerine 20 Mart 2023 gününden itibaren, dana kıymalık etin kilo fiyatını 190, dana kuşbaşının kilo fiyatını ise 210 liradan satılmasının tavsiye edildiğini duyurdu.

Dernek ayrıca, söz konusu bu uygulamayı Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi planladıklarını  da açıklamaya ekledi.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı ise deprem bölgesindeki aş evlerinde çıkan yemeğe oda başkanları ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et desteği sağladığını bildirdi.

Kendilerinin de Antalya'da depremzedelerin konakladığı tesislere et desteği vermeye çalıştığını bildiren Yardımcı, ESK’nin ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasını da yorumlayarak, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarının alan çizdi.


Geri Dön