20 / 04 / 2024

Vefa Grup, 30'u aşkın ülkede ikincil ve kalıcı konut satıyor

Vefa Grup, 30'u aşkın ülkede ikincil ve kalıcı konut satıyor

Ülkü Ekinci, Libya'da çok sayıda inşaat alanında şantiye binaları, kalıcı konutlar ve işçi kampları kurduklarını söyledi



Vefa Grup İş Geliştirme Yöneticisi Mimar Ülkü Ekinci, Fransa'dan Afganistan'a, Sibirya'dan Sudan'a kadar 30'u aşkın ülkede şantiye binaları, ofisler, prestij binalar, kalıcı konutlar sattıklarını belirterek "Kurduğumuz son işçi kampıyla Libya'daki iş hacmini 150 bin metrekareye taşıdık. Kısa vadede Libya'da 250 bin metrekarelik iş büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Mimar Ülkü Ekinci AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya'da çok sayıda inşaat alanında şantiye binaları, kalıcı konutlar ve işçi kampları kurduklarını, hükümetin konut, AVM, altyapı ve otoban inşaatı yatırımlarına gelecek altı yıl boyunca ağırlık vereceğini söyledi.

Libya'daki iş hacimlerini her yıl artırmayı planladıklarını kaydeden Ekinci, ülkede temsilcilik düzeyinde faaliyet gösterdiklerini, ancak buradaki varlıklarını daha da güçlendirmek adına yakın bir zamanda şube açacaklarını ve Libyalı bir iş adamı ile fabrika kurmak için de çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Ekinci, prefabrik ve konteyner sistemlerine uygun formda panel üretimini seri bir şekilde gerçekleştirmek için Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarını 2006'dan beri yürüttüklerini, kompozit panel hattını geçen yılın ortalarında devreye aldıklarını belirterek, faaliyete geçen hat ile prefabrik yapıların duvarlarını tam otomatik olarak üretmeye başladıklarını kaydetti.

Müşterilerine daha ekonomik ve kaliteli ürünleri daha hızlı sunmaya başladıklarını anlatan Ekinci, yeni kompozit panel hattının sahip olduğu özellikleri ile Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, şantiye binalarının üretiminde müşteriye önemli maliyet avantajları sağladıklarını ifade etti.

Ekinci, "Fransa'dan Afganistan'a, Sibirya'dan Sudan'a kadar 30'u aşkın ülkede şantiye binaları, ofisler, prestij binalar, ikincil ve kalıcı konutlar satıyoruz. Kurduğumuz son işçi kampıyla Libya'daki iş hacmini 150 bin metrekareye taşıdık. Kısa vadede Libya'da 250 bin metrekarelik iş büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-ÇALIŞANLAR İÇİN KONFORLU ALANLAR-
Vefa Grup'un şantiye binalarını inşa ettiği Rönesans Libya Ülke Müdürü Cengiz Türkmen de 720 bin metrekarelik bir alanda, AVM, otel ve konut inşaatı yaptıklarını belirterek "Bu ülkeye çalışmak üzere getirdiğimiz insanların verimli olabilmeleri için kendilerini mutlu hissetmelerini sağlamak zorundayız.

Bunu ancak kamp şartlarını olabildiğince iyileştirmek suretiyle başarmaya çalışıyoruz. Çalışan personelimizin kaldığı kamp alanında marketten, mescide, internetten oyun alanlarına kadar her türlü imkanı sağladık. Aileleri ve çocuklarıyla kalan personelimizin kendilerini mutlu hissetmesi için sosyal alanlar oluşturduk" dedi.

Devam eden inşaat alanında Vefa Grup'un prefabrik yapılarıyla 1300 kişilik kamp kurduklarını anlatan Türkmen, şunları kaydetti:
"Burada çalışan personelin 700'ü Türk. Diğerleri Vietnam'dan Gambiya'ya kadar çok farklı ülkeden geldi. Biz hepsinin kültürlerine, inançlarına, yemek zevklerine göre şartlar oluşturduk. Beyaz yakalılar dediğimiz mimar, mühendis, yönetici konumunda 150'ye yakın personelimiz için de her türlü rahat edecekleri ortamı oluşturduk. 1500 kişilik bir kampın maliyeti 3 milyon dolar civarındadır. Biz bu harcamayı yapmak zorundayız."

Libya'da kayıtlı 128 Türk firmasının iş yaptığını anlatan Türkmen, Libya ile Türkiye arasında son zamanlarda gelişen ilişkilerin Türk firmalarının önünü açtığını ve iş hacmini genişlettiğini kaydetti.
AA


Geri Dön