28 / 03 / 2024

Vefa Küçük kimdir?

Vefa Küçük kimdir?

Dinamik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa Küçük kimdir? Vefa Küçük inşaat sektörüne ne zaman girdi? Küçük hangi inşaat projelerini yaşama geçirdi? Soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz...



Vefa Küçük kimdir?

1943 Nevşehir doğumlu Vefa küçük 9 yaşındayken İstanbul'a geldi. Vefa Lisesi'nden mezun olan Küçük, üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 


Vefa Küçük, avukatlığa başladıktan 7 yıl sonra 1988 yılında Ay Metal Pazarlama ve Yatırım A.Ş adlı firma ile demir çelik sektörüne girdi. 2007 senesinde unvanını Dinamik Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak değiştirdiği firma ile inşaat sektörüne giriş yaptı. Gayrimenkul, turizm ve inşaat sektöründe hizmet veren Cenk Demir Sanayi ve Ticaret A.Ş firması da aynı yıl içerisinde Dinamik Yapı grup bünyesine dahil edildi.


Vefa Küçük, 1998 yılında kurduğu Dinamik Yapı şirketi ile İzmit'te konut projesi, Polonya, Kuveyt, Romanya'da ise alışveriş merkezi projeleri hayata geçirdi. Küçük, Metro Grubu'na anahtar teslim hipermarketler de inşa etti.


Vefa Küçük'ün Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendiği Dinamik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini kızı Ayşegül Küçük Okkey, Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ise oğlu Cenk Küçük yürütüyor.


Dinamik Yapı'nın 2010 yılında Kocaeli'nde temelini attığı Vefakent Gülbahçe projesi, toplam 10 bin 956 metrekare arsa üzerinde inşa edildi. 2012 yılında tamamlana proje,  12 adet 91 metrekare 2+1 ve 60 adet 126 metrekare 3+1, olmak üzere 12 blokta 72 daireden meydana geliyor.


Dinamik Yapı, 2010 yılında Uşak'ta doğalgaz çevrim santrali satın alarak enerji sektörüne de girdi. Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticilerinden Vefa Küçük, 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'nı 1 oy ile Aziz Yıldırım'a kaptırdı.


Faaliyet alanları;

Gayrimenkul (gayrimenkullerin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi, yeni gayrimenkullerin grup bünyesine katılması ve taahhüt işleri), turizm ve inşaat.


Geri Dön