28 / 03 / 2024

Vefa, Setap ile işe ağırlığını koydu!

Vefa, Setap ile işe ağırlığını koydu!

Vefa, Setap ile işe ağırlığını koydu. Vefa’nın 25 yıllık tecrübesi ile Avrupa’dan getirilen tam otomatik yapısal çelik işleme teknolojisini birleştiren Setap, çözümlerini anahtar teslim olarak sunuyor.



Vefa’nın yapısal çelik çözümleri sunan yeni markası Setap, sanayi yapılarından ticari yapılara, okul, hastane, spor tesisi, kültür merkezi gibi sosyal tesislerden lojistik depo ve hangarlara kadar müşterilerinin taleplerine uygun optimum çözümler üretiyor. Setap, uluslararası standartları kullanan deneyimli proje ekibi ve Türkiye’de ender bulunan son teknoloji üretim altyapısıyla sanayicilere ve yatırımcılara anahtar teslim yapısal çelik çözümleri sunuyor.


Taşıyıcı sistem üretimlerini yıllık 20 bin ton kapasitesi olan Sakarya’daki fabrikasında gerçekleştiren Setap, Vefa’nın Dilovası ve Sultanbeyli’deki diğer fabrikalar ile birlikte entegre bir üretim gücüne sahip. Setap, yapısal çelik üretimlerini Avrupa’dan getirdiği, birbirine entegre olarak çalışan, bilgisayar kontrollü, tam otomatik ve toplam 100 metre uzunluğa sahip üretim hattında sektör ortalamalarının üzerinde bir ölçü hassasiyeti ile yapılıyor.


Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Setap’ın sahip olduğu üretim altyapısı ve kapasitesiyle Türkiye’nin ilk beş üreticisinden biri olduğunu kaydetti. Koçyiğit, “Setap; sanayi yapılarından ticari yapılara, okul, hastane, spor tesisi ve kültür merkezi gibi sosyal tesislerden lojistik depo ve hangarlara kadar talebe göre optimum yapı çözümleri sunan yeni markamız. Üretimimizi yılın ilk aylarında faaliyete geçen ve 15 metreye kadar özel profilleri tek parça halinde işleyebilen Hollanda menşeli tam otomatik yapısal çelik üretim hattında gerçekleştiriyoruz. Ayrıca mevcut üretim hatlarımızın da entegrasyonu ile büyük ölçekli ve çok katlı yapıları Türkiye’de gerçekleştirebilecek bir üretim altyapısına sahibiz” diye konuştu.


Sadece üretim altyapısı değil çok önemli bir mühendislik altyapısı da gerektiren bu alana ilişkin çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Turan Koçyiğit, Türkiye’ye yapısal çelik kullanılarak inşa edilen çok katlı yapıları kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı.



Geri Dön