29 / 03 / 2024

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı, nereden alınır? bu sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte vekalet konusuna dair öğrenilmek istenilenler!



VEKALET NEDİR?

Vekalet; bir kişinin başka bir kişiye kendi adına iş yapabilmesi, o kişiye iş yaptırabilmesi için verdiği resmi bir yetkidir. Kişinin kendi isteği ve rızası ile başkasını kendi yerine koyması olarak da adlandırılır.

VEKALET İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı yoksa alınamamalı mı? konusunda kafa karışıklığı bulunmaktadır. Genel kanı 65 yaş ve üzeri kişilerin noterde ve tapu sicil dairelerinde yapacakları her işlemde sağlık raporu almaları gerektiği doğrultusundadır. Ancak bu konuda yapılan düzenlemeler neticesinde her işlemde sağlık raporu istenmez.

Ancak her 65 yaşına gelen kişinin akli dengesinin bozulacağı gibi bir durum kesinlikle söz konusu da değildir. Günümüzde ortalama yaşama süresi git gide yükselmektedir ve bireyler daha sağlıklı bir yapıya sahip olmaktadır. Kanunlarda sağlık raporunun istenebilmesi konusunda herhangi bir yaş sınırı yoktur. Burada kanun belirli ölçüleri dikkate alınmasını ve gerektiği durumlarda sağlık raporunu isteyebilir.

65 YAŞ ÜSTÜ NASIL TAPU DEVRİ YAPAR?

65 yaş ve üstünde olan kişiler sahip olduğu taşınmazı satmak ya da devredebilmek için tapuda işlem yapmadan önce mutlaka sağlık raporu istenmektedir. Tapuda işlem yapacak 65 yaş üstü kişilerin işlemleri için kesinlikle sağlık raporunun devlet hastanesinden alınmış olması gerekmektedir. Raporun alındığı tarih ile satışın ya da devrin yapılacağı tarih aynı olmak zorundadır.

VEKALET İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Aile hekimleri tarafından verilen rapora ilave olarak Devlet Hastanelerinin Adli Psikiyatri Polikliniği de bu sağlık raporunu vermektedir. Talep edildiği takdirde bu kurumlar vermektedir. 182 MHRS randevu sistemi üzerinden alınabildiği gibi buna ek olarak da hastanelerin kendi muayene randevu telefonları üzerinden de bu işlem yapılabilir.

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Emeklilere büyük jest! 12 ay süre ile sadece başvuru yapanlara özel olacak!

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?


Geri Dön