24 / 04 / 2024

VEKON Yapı Fuarı'nda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak!

VEKON Yapı Fuarı'nda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak!

Prefabrik yapı sektöründe üretim hacmi 3 milyon metrekareyi aşan Vekon, fuarda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak. Yaklaşık 70 ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran firmanın ürünleri; işçi, askeri, afetzede ve mülteci kampı amaçlı kullanılabiliyor.



Prefabrik yapı sektöründe üretim hacmi 3 milyon metrekareyi aşan Vekon, fuarda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıtacak. Yaklaşık 70 ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran firmanın ürünleri; işçi, askeri, afetzede ve mülteci kampı amaçlı kullanılabiliyor. Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, anahtar teslim kamp çözümünün; çok sayıda insanın aynı anda barındırılması ihtiyacını karşıladığını belirtti. Bu ihtiyacın; inşaat projesi, enerji tesisi, maden tesisi gibi faaliyet gösteren sektörlerde çalışanların barınması şeklinde ortaya çıktığını belirten Yücel, "Bu projeler çoğunlukla yerleşim merkezlerinden uzak olduğundan sadece barınma değil, diğer her türlü sosyal ihtiyaçlara da cevap verebilecek küçük bir yerleşim yeri niteliği taşıyor" dedi. 

Anahtar teslim kamp çözümünün genellikle geçici yerleşim yerlerinde yapıldığını ifade eden Özgül Yücel, dolayısıyla kullanılan binaların, malzemelerin taşınabilirliği ve sonradan kurulabilmesiyle ön plana çıktığını söyledi. Anahtar teslim kamp çözümünün sürecinden de bahseden Yücel, "Süreç, yapılan sözleşmenin ardından kampın kurulacağı alanın işverenden teslim alınması ile başlıyor. Ardından kamp alanındaki altyapı çalışmalarına başlanıyor. Binaların kurulacağı alanların hazırlıkları yürütülüyor" dedi. Eş zamanlı şekilde üretim tesisinde bina üretimlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Yücel, "Ürünlerin kamp alanına nakliyesinden sonra bina kurulumları gerçekleştiriliyor. Bu sırada çevre düzenlemesi, yollar ve diğer ekipmanların da kamp alanındaki üretimleri tamamlanıyor" şeklinde konuştu. 


Anahtar teslim kampların boyutları ve kullanım sürelerinde farklılıklar bulunduğunu aktaran Özgül Yücel, içinde 15 bin kişinin yaşayabildiği, 180 bin metrekarelik alanda kurulan ve üç yıl boyunca kullanılan kamplar olabileceği gibi çok daha küçük ölçekli, sadece altı ay kullanılan kampların da kurulabildiğini vurguladı. 


Vekon'un anahtar teslim kamp çözümleriyle kullanıcılara avantajlar sağladığını ifade eden Yücel, "Vekon, anahtar teslim kamp çözümünü, benzerlerinden çok daha hızlı şekilde, dünyanın herhangi bir ülkesinde zorlu iklim ve arazi koşullarında ekonomik bir çözüm olarak sunabiliyor. 

Ürünlerin tamir ve bakım giderlerinin düşük olmasını sağlıyor" dedi. 


Dünya Yapı Fuarı eki


Geri Dön