27 / 04 / 2024

Velilerin cebinden bu yıl 40 milyar lira çıkacak

Velilerin cebinden bu yıl 40 milyar lira çıkacak

18 milyonu orta öğretim 8 milyonu ise yüksek öğretim düzeyinde olmak üzere toplam 26 milyon öğrencinin doğrudan ve dolaylı okul harcamaları 40 milyar lirayı bulacak.



Bir öğrencinin okula başlaması için kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı, okul araç ve gereçleri, temizlik ürünleri, ulaşım maliyetleri, yiyecek-içecek giderleri gibi tüm harcamalar için ortalama 40 milyar TL harcama yapılması bekleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan 18 milyon ve üniversite düzeyindeki 8 milyon öğrenci ve velilerinin yapacakları doğrudan ve dolaylı harcamanın toplam cirosunun 40 milyar lirayı bulacağını ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklama yaparak başta kırtasiyeciler olmak üzere eğitim sektörüne hizmet veren esnaf ve işletmelerin okulların açılamasını dört gözle beklediklerini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön