26 / 04 / 2024

Velodram'a yapılacak stadyum 100 yıl hizmet verebilecek!

Velodram'a yapılacak stadyum 100 yıl hizmet verebilecek!

Velodrom'a yeni stadyum için ihale ihale hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatan başkan Recep Altepe '1,5 yıl içinde tamamlanacak bu stadı gelecek 50-100 yılı düşünerek planlıyoruz' dedi



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Velodrom'a yapılacak 45 bin kişilik yeni stadın, Bursa'nın gelecek 100 yılına hizmet edecek şekilde son teknolojiyle inşa edileceğini bildirdi. Bursa'daki bir yerel TV kanalına konuk olan Altepe, stadı bugünü değil gelecek 100 yılı düşünerek inşa edeceklerini kaydetti. Bursa'daki nüfus artış hızına paralel olarak Bursaspor taraftarlarının sayısının da giderek arttığını dile getiren Altepe, "Stadyum gibi anıtsal yapılar, birkaç yıl düşünülerek yapılmaz. Şu an kullandığımız Atatürk Stadı da 60 yıllık bir stat. Biz önümüzdeki 50-100 yılı düşündüğümüz için UEFA'nın kriterlerine uygun, son teknolojinin yer aldığı bir proje hazırladık. 45 bin kişilik stadı Bursa'nın gelecek 100 yılına hizmet edecek şekilde inşa edeceğiz" dedi.

"STADI PARAYLA GEZDİRECEĞİZ"
Altepe, gerek mimarisi gerek teknolojisiyle yapacakları stadın bir benzerinin bulunmadığını öne sürerek, "Bittiğinde stadı Avrupa'daki gibi 10-15 Euro bedelle gezdireceğiz" diye konuştu.
Sabah


Geri Dön