25 / 04 / 2024

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak?

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne zaman yürürlüğe girecek? Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak?

Vergi affının ne zaman çıkacağı, vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!



VERGİ AFFI ÇIKTI MI? VERGİ AFFI 2023 NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek düzenlemenin ayrıntılarını “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumların kamu alacaklarını tekrardan yapılandıran bir kanun teklifi hazırlamaktayız. Bu teklif ile vatandaşların ve şirketlerin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırma kararı aldık” ifadeleriyle açıkladı.

Erdoğan açıklamasının devamında “Malum olduğu üzere 2 bin lirayı geçmeyen icralık borçları tasfiye edecek, takiplerini son bulduracak düzenlemeyi hayata geçirmiştik. Şuanda da aynı uygulamayı vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklar için 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Vergi dairelerine olan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçmeye karar verdik” dedi. Vergi affının ne zaman yasalaşacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

VERGİ AFFININ İÇİNDE NELER YER ALIYOR?

Vergi, trafik cezaları, sigorta prim borçları, kaçak köprü geçişleri, gümrük cezaları, belediyelere olanlar da bu vergi affının içinde yer almaktadır. Bu belirtilen borçlar ile bazı idari para cezalarının yapılandırma kapsamına girmesi planlanıyor. Bu şekilde bu düzenlemenin şu ana kadar çıkartılan en kapsamlı tekrardan yapılandırma olması öngörülmektedir.

ÖTV’siz ve masrafsız otomobil arayanlara duyurulur! Açılış fiyatına inanamayacaksınız!

100 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 26 Ocak 2023 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön