24 / 04 / 2024

Vergi borcu olana 'online' kolaylık!

Vergi borcu olana 'online' kolaylık!

İlk taksiti Mayıs ayı içerisinde yapılan emlak vergisi ödemeleri için sayılı günler kaldı. Mükelleflerin 10 gün içerisinde ödemelerini tamamlamaları gerekiyor.



İlk taksit ödemesi 31 Mayıs'ta sona erecek emlak vergisi ödemeleri için sayılı günler kaldı. Bankalar aracılığıyla yapılabilen emlak vergisi ödemeleri internetten de kolayca gerçekleşebiliyor.

2021 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR, SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Hürriyet'te yer alan habere göre; ülkemizde 13 milyon kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri her yıl eşit taksit şeklinde gerçekleşiyor. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecek. 

Vergi borcu olana online kolaylık!

EMLAK VERGİSİ BORCU NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi borcunuzu birçok farklı yöntemle ödeyebiliyorsunuz. Eğer internetten işlemlerinizi gerçekleştiremiyorsanız mülkün olduğu belediyeye başvuruda bulunarak ödemenizi doğrudan gerçekleştirebiliyorsunuz. Emlak vergisi ödeme banka şubeleri üzerinden tamamlayabiliyor.

Ödemeyle ilgili belediyelerce alınan beyannamenin doldurulması gerekiyor. Beyanname için başvuru yaparken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazırlanması şartı bulunuyor. Beyannamede meskenin yazdığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarasının bildirilmesi şartı bulunuyor.

Vergi borcu olana online kolaylık!

VERGİ BORCU İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR?

Verginizi internet üzerinden ödeyebilirsiniz, e-Devlet ve İnternet Vergi Dairesi'nde bulunan 'Borç Sorgulama ve Ödeme' bölümünden verginizi sorgulayıp, ödemenizi tamamlayabiliyorsunuz. Sisteme girilmesinin ardından, gerekli alanların doldurulmasının ardından vergi borcunuzu anlaşmalı bankaların banka kartları, kredi kartı, banka hesabından havale yöntemleriyle tamamlayabiliyorsunuz.

Online emlak vergisi ödemelerinde ise 3 farklı seçenek bulunuyor:

1- Belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yapabilirsiniz.

2- Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesinden de emlak verginizi ödeyebilirsiniz.

3- E-Devlet'ten vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Platform üzerindeki yer alan “İnternet Vergi Dairesi” sekmesinden emlak vergisi borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Vergi borcu olana online kolaylık!

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF TUTULUYOR?

Gayrimenkul sahibi olan ancak başka bir geliri bulunmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek gayrimenkulü bulunanlar vergiden muaf tutuluyor. Bu kapsamda muaf oldukları halde ödemeye yapanlar paralarını 5 yıla kadar geri alabiliyor.

Mükelleflerin dikkatine! Son 10 gün!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön