19 / 04 / 2024

Vergi borcu olanlara af çıktı mı?

Vergi borcu olanlara af çıktı mı?

6552 sayılı Torba yasasının Eylül 2014'te yürürlüğe girmesi ile birlikte vergi borcu olanlara af çıktı. Peki hangi vergiler yapılandırılabiliyor. Emlak vergi borcu olana af çıktı mı?



Vergi borcu olanlara af çıktı mı?

6552 sayılı Torba yasasının Eylül 2014'te yürürlüğe girmesi ile birlikte vergi borcu olanlara af çıktı. Emlak ve çevre temizlik vergi borçlarını da kapsayan kanun gereğince zamanında başvuru yapılması halinde borç taksitli olarak ödenebilecek.


Kanuna göre, vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, yapılandırılabiliyor.


Bu vergi borçları için 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Başvuru süresinde müracaat etmeyenler yapılandırma hakkını kaybediyor.


Mevcut emlak ve çevre temizlik vergisi borçları peşin olarak ödenebildiği gibi taksitli olarak ve kredi kartı ile de ödenebiliyor.


Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir sene içerisinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön