28 / 03 / 2024

Vergi borcu yapılandırmada son tarih 25 Kasım!

Vergi borcu yapılandırmada son tarih 25 Kasım!

‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girmesiyle, vatandaşların ödemelerini gerçekleştirmeleri adına gereken çalışmayı tamamlayan Yıldırım Belediyesi, 29 Ağustos 2016 tarihinden bu yana vergi yapılandırma hizmeti vermeyi sürdürüyor




19 Ağustos 2016 tarihli, 29806 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girmesiyle, vatandaşların ödemelerini gerçekleştirmeleri adına gereken çalışmayı tamamlayan Yıldırım Belediyesi, 29 Ağustos 2016 tarihinden bu yana vergi yapılandırma hizmeti vermeyi sürdürüyor. 30 Haziran 2016 tarihinden önce tahakkuk edilmiş ancak vadesinde ödenmemiş vergi borcu bulunanların vergi yapılandırılmasından faydalanabilmeleri için son tarih 25 Kasım 2016. Öte yandan peşin ödeme ya da taksitlendirme ile borç yükünden kurtulmak isteyen vatandaşların, yapılandırma koşullarının geçerliliğini koruması için son ödeme tarihi olan 30 Kasım mesai saati bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor. Gecikmiş vergi borcu bulunan mükelleflere seslenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımız 25 Kasım’a kadar gecikmiş vergi borçlarını yapılandırarak faiz yükünü büyük ölçüde azaltabilir, taksitli ödeme kolaylığıyla borçlarından kurtulabilirler” dedi.


 
‘VERGİLER HİZMETİN ANAHTARI’




6736 sayılı kanun çerçevesinde uygulanan vergi borcu yapılandırma hizmetinde Yıldırım’da 13 bin 941 işlem gerçekleştirilerek vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlandığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Vadesi geçmiş ve faiz tahakkuk ettirilmiş vergi borcu bulunan vatandaşlarımız, 25 Kasım 2016 tarihine kadar belediyemize yapacakları başvuru ile büyük oranda tahakkuk eden faiz indiriminden ve taksitle ödeme imkanından faydalanacaklar. Vatandaşlarımızın bu önemli yapılandırma hizmetinden faydalanmaları çok önemli. Yapılandırma imkanı ile birikmiş borç yükünü ödemede zorluk yaşayanlar taksitli ödeme avantajı ile bu yükten kurtulabilirler. Belediyemize yapılandırma için başvuran 13 bin 512 vatandaşımız, 13 bin 941 yapılandırma işlemi gerçekleştirerek ödeme kolaylığından faydalandı. Bu konuda da peşin ve taksitlendirme ödeme seçeneklerini tercih eden vatandaşlarımız, son ödeme tarihi olan 30 Kasım’a kadar ödemelerini gerçekleştirerek yapılandırma koşullarını gerçekleştirebilirler. Alınan vergilerin Yıldırımlı hemşehrilerimize hizmet olarak geri döneceği de bilinmelidir” diye konuştu.



Yıldırım Belediyesi


Geri Dön