28 / 03 / 2024

Vergi dairesi pazar günü açık mı?

Vergi dairesi pazar günü açık mı?

Torba yasası kapsamında vergi affı 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacak. Bu süreçte vergi mükelleflerinin vergi dairesine giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, vergi dairesi pazar günü açık mı?



Vergi dairesi pazar günü açık mı?

Torba Yasası ile tanınan vergi borcu yapılandırma başvuru süreci devam ediyor. 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacak bu süreçte vergi mükelleflerinin vergi dairesine giderek müracaat etmeleri gerekiyor.


Vergi dairesi mesai saatleri birçok resmi kuruluş gibi diğerlerine benziyor. Yani bu saatler 08.30 – 17.30 arasıdır. 12.30 – 13.30 arasında ise öğle arası vermektedirler.


Yazlık – Kışlık saat uygulaması ile bu saatlerde yarım saatlik oynama olabiliyor. Peki, vergi dairesi pazar günü açık mı?


Vergi daireleri, normal şartlarda cumartesi ve pazar günü çalışmıyor. Ancak bazı vergi ve vergi affı dönemlerinde kimi vergi daireleri yoğunluk sebebi ile haftasonu da açık olabiliyor.


Bu nedenle ilgili vergi dairesine gitmeden önce, telefon ile arayarak pazar günü açık olup olmadını öğrenebilirsiniz.


İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor.  İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Fatih ilçesinde yer alıyor. Dairenin açık adresi şu şekilde sıralanıyor:


Adres: Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih/İSTANBUL

Telefon:(212) 453 82 00

Faks   :(212) 523 60 66

E-posta:[email protected]



Belediyeler pazar günü açık mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön