11 / 05 / 2024

Veryeriler İnşaat ahşap ile taşı buluşturan niş projeler üretiyor!

Veryeriler İnşaat ahşap ile taşı buluşturan niş projeler üretiyor!

Türkiye'nin en popüler mekanlarından biri olan Alaçatı, taş evleri ile öne çıkıyor. Hatta Egeliler'in Ege özlemini gidermek üzere İstanbul'daki projeler bile bu taş evlerden esinleniyor...



Türkiye'nin en popüler mekanlarından biri olan Alaçatı, taş evleri ile öne çıkıyor. Hatta Egeliler'in Ege özlemini gidermek üzere İstanbul'daki projeler bile bu taş evlerden esinleniyor. 23 yıldan bu yana inşaat sektöründe yer alan Veryeriler İnşaat, Âlaçatı'da ahşap ile taşı birleştiren niş projelere imza atıyor. Bugüne kadar 350 taş ev üreten firma yeni projelerin hazırlığında. 


Konut sektöründe 40 yıldan bu yana var olan ve niş projeler üreten Veryeriler İnşaat, Âlaçatı'da gerçekleştirdiği 'Köy İçi Taş Evler' ile dikkat çekiyor. Şirket, Alaçatı'nın mimari dokusunu bozmadan, eski Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirerek, 12 ay yaşanılacak, doğa dostu meskenler yaratıyor. 


Rum mimarisini örnek alan marka, eski Rum mahalleleri benzeri bugünün mahallelerinde, ahşap ve taşı buluşturarak 2002 yılından bu yana yaklaşık 350 taş ev üretti. Halen devam eden taş ev projelerinin yanı sıra önümüzdeki 5 yıl içerisinde yine aynı sayıda taş ev yapılması planlanıyor. 


Veryeriler İnşaat'ın Köy İçi Taş Evler projesinde yer alan evler, avlulu- avlusuz, değişik bahçe büyüklükleri ve 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve loft seçeneklerine sahip. Yapımı sadece 9 ay süren evler, Haziran ayında sahiplerine teslim ediliyor. 


Satışları çok iyi giden evlerin fiyatları, 300 bin Euro ile 600 bin Euro arasında değişiyor. 

Ünlülerin tercihi Taş evlerin sahibi olan ünlüler arasında, sanatçı Demet Akbağ, basketbolcü Kerem Gönlüm, Koç Holding Ceo'su Turgay Durak, gazeteci Korcan Karar gibi isimler var. 


Köyiçindeki bu yıl, Alaçatı 11'in 2. Etabı kapsamında 12 tane ev yapıldı. Köy içinde, Hacımemiş ve Yeııimecidiye mahallesinde de muhtelif 14 ev yapıldı. Son olarak Veryeriler İnşaat, taş ev projesi olmayan 4 milyon Euro yatırım değerli Quattoıdıcı Çeşme Pıojesi'ni geliştirdi. Nisan ayında başlayan proje, m2'si 6 bin Eııro'dan satılacak olan 8 villa ve 6 adet butik ev otelden oluşuyor. Sakız Adası manzaralı proje, 2015'te teslim edilecek. 

Büyük şehirde yaşayanların Âlaçatı'da kendilerine bambaşka bir yaşam kurduklarına dikkat çeken Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Varyeri, "Mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşuluk ilişkileri ile hayatın yavaş aktığı bu yöreyi hemen benimsiyorlar. 12 ay yaşanılacak meskenler yaptığımız için de bu evler tercih ediliyor" diyor. Veryeri, İzmirli bir aile olarak, Alaçatı'nın kendine özgü mimarisini korumak ve yaşatmak amacıyla eski Rum mimarisini yöreye kazandırma konusunda hassas olduklarına işaret ediyor. Veryeriler İnşaat'ın Alaçatı'daki satış ofisi bir sanat galerisine dönüştürülmüş. 365 gün açık olan satış ofisi çok sayıda sanatçıyı galeride misafir ediyor. Alaçatı Ot Festivali'ne ve Uçurtma Festivali'ne sponsor olan Veryeriler, Alaçatı'nın tanıtılması ve korunmasına önem veriyor. 

Veryeriler, 'Âlaçatı'da Hayat' bloğu ile Alaçatı'nın tarihi, kültürü ve güzelliklerinin yanı sıra en güncel hayatını paylaşıyor. 



EKONOMİST MORTGAGE


Geri Dön