19 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat Taş evleri yeniden gündeme getirdi!

Veryeriler İnşaat Taş evleri yeniden gündeme getirdi!

Alaçatı'nın geleneksel taş evleri Veryeriler İnşaat ile yeniden Türkiye gündemine girdi. 10 yıl içinde Alaçatı'da geleneksel dokuda inşa ettiği evleri hayata geçiren Veryeriler Köy içi Alaçatı Taş Evleri ile sektörde öne çıkıyor...



Mitolojide rüzgar tanrısının yaşadığı yer olarak bilinen Alaçatı, son yıllarda deniz ve doğa turizmine yönelik gelişimi ile dikkat çekiyor. Büyük kentlerden, Ege’nin bu şirin bölgesine yönelen ilgi her geçen gün daha da artmakta.


Bu ilginin oluşmasında kuşkusuz iyi altyapı ve kaliteli gayrimenkul imkanlarının sunulması da çok önemli rol oynuyor. Bölgenin en önemli gayrimenkul projelerine önderlik eden şirketlerin başında konut sektöründe 22 yıldır faaliyet gösteren ve Alaçatı’da gerçekleştirdiği ‘Köy İçi Taş Evler’ ile dikkat çeken Veryeriler İnşaat geliyor.

Veryeriler inşaat uzunca bir süredir, Alaçatı’nın mimari dokusunu bozmadan, eki Rum mimarisinin özelliklerini devam ediliyor. 1 Ekim 2012’de başlayan ve halen üretimi devam eden 30 adet taş ev de 30 Haziran’da teslim edilecek. Büyük ilgi gören evlerin fiyatları; 270 bin Euro ile 290 bin euro arasında değişiyor. Veryeriler İnşaat’m evlerinin en önemli özelliklerinden biri, birbirinin aynı olan betonarme yapılar yerine kişiye özel olarak tasarlanan taş evler olması. Şirket, müşterilerin zevk ve ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri sunuyor, kişisel

taleplere dayanarak sipariş usulü yöntemi uyguluyor.


Yeni projeler yolda Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, Alaçatı’da taş evler

konusuna odaklanmalarını, geçmişi çok uzun yıllara dayanan bir geleneksel mimariyi toplumun

hizmetine en modern şekli ile sunmakta isteklerine bağlıyor.


Amaçlarının eskiden yapılan özgün mimarileri yeniden canlandırmak ve Alaçatı’ya geri kazandırmak olduğunu dile getiren Veryeri, “Eski Rum mimarisini örnek aldık. Bu sürece başlamadan önce sokak sokak, ev ev gezdik ve Alaçatı ev dokusunu yükselttik. Eski Rum mahalleleri benzeri bugünün mahallelerini yarattık. Ahşap ve taş buluşturduk. Böylece 2002’den beri Alaçatı’da 300’ün üzerinde taş ev inşa ettik” diye konuştu.


İş dünyasından özel ilgi Müşterileri arasında en büyük holdinglerin CEO’larınm da bulunduğunu, sanat insanlarının, tıp insanlarının da kendilerinden konut aldıklarını belirten Veryeri, “Amacımız mimariye, çevreye, sağlıklı dokuya sahip çıkan bir kitleye ulaşmaktı.


Ortak değerleri olan, ortak bilince sahip, değişik meslek yapısına sahip kişileri biraraya getirmekti. Alaçatı’da bu amaca ulaştığımızı görmek bizi fazlası ile mutlu ediyor” diye konuştu.


Taş ev satışlarının neredeyse tamamı dost tavsiyesi ile gerçekleşiyor. Müşterilerin büyük bir bölümü İstanbullu. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, büyük şehirde yaşayan nüşterilerinin, Alaçatı’da kendilerine bambaşka bir yaşam kurduklarını, dar sokakları, mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşuluk ilişkileri ile şehrin tersine hayatın yavaş aktığı bu yöreyi hemen benimsediklerini ve artık 12 ay yaşanılacak meskenler yarattıkları için bu evlerin tercih edildiğini söylüyor.


Veryeriler İnşaat’ın, Alaçatı 13, Alaçatı 14, Alaçatı 5 adlı projeleri de gelecek Ekim ayinda başlayıp, 14 Haziran ayında teslim edilecek. Ayrıca Alaçati projesinin 2. Etap inşaatına da devam edilecek.

Mortgage Dergisi


Geri Dön