25 / 04 / 2024

Alaçatı taş evler

Alaçatı taş evler

Alaçatının taş evlerinden yeni bir iş modeli doğdu. Alaçatı'da tarihi ve yerel dokuyu koruyarak evler inşa eden Veryeriler, işi "kişiye özel geleneksel mimari" olarak tanımlıyor.

Ünlülerin yeni gözdesi taş evler oldu!

İzmir'de Veryeriler İnşaat'ın hayata geçirdiği taş evler projesinden bir çok ünlü ev sahibi oldu...

Veryeriler İnşaat Taş evleri yeniden gündeme getirdi!

Alaçatı'nın geleneksel taş evleri Veryeriler İnşaat ile yeniden Türkiye gündemine girdi. 10 yıl içinde Alaçatı'da geleneksel dokuda inşa ettiği evleri hayata geçiren Veryeriler Köy içi Alaçatı Taş Evleri ile sektörde öne çıkıyor...

Prefabrik evlerde son trend Alaçatı modeli! Fiyatını gören şaşıracak! 

Son zamanlarda büyük ilgi gören prefabrik evlere talep her geçen gün artıyor. Talebin fazla olması ile yeni tasarım ve özellikte profabrik evler üretilmeye başlandı. Bunlardan biri de Riwer Wood tarafından Bursa'da üretilen Alaçatı modeli prefabrik evler. Peki Alaçatı modeli prefabrik evler ne kada

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Alaçatı'da milyonluk villalar satışta!

Türkiye'nin Venedik'i olarak bilinen Alaçat'yı hortum vurdu. Aşırı rüzgar nedeniyle bölgedeki evlerin zarar görmesiyle bölge sakinleri villalarını satışa çıkardı. 

Alaçatı ve Zeytineli'deki arazilerin kamulaştırılması meclis gündeminde!

İzmir'in Alaçatı ve Zeytineli mahallelerindeki arazilerin bir bölümünün kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Dervişoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın inşaatı mecliste!

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı ve projenin bütçesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

KÖY Alaçatı Taş Evleri’nde Mayıs ayına özel fırsatlar!

KÖY Alaçatı Taş Evleri,‘’Başka Bir Yaşam Mümkün’’ felsefesiyle ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Okan Buruk Alaçatı'dan 5 milyon liraya ev aldı!

Orta saha mevkiinde forma giymiş eski Türk millî futbolcu ve teknik direktör Okan Buruk, Alaçatı'dan 5 milyon liraya taş ev aldı. Buruk, yeni evinin tadilatına başladı.

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı TBMM gündeminde!

Çeşme Alaçatı Havalimanı inşaatı TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Çeşme-Alaçatı bölgesi lüks proje üssü oldu!

Son yıllarda lüks taş evlere ev sahipliği yapan Çeşme-Alaçatı bölgesinde halen üretim ve satış aşamasında 22 proje bulunuyor...

Fatih Terim Alaçatı'daki evini Mehmet Okur'a kiraya verdi

Fatih Terim, Alaçatı'daki taş evibi Türkiye basketbolunun efsane isimleri arasında bulunan ve NBA'da oynayan Mehmet Okur'a kiraladı.

Alaçatı'ya Capri Adası modeli proje!

Alaçatı, Türkiye'nin doğal ve karakteristik dokusunu koruyabilen ender yerlerinden biri olarak biliniyor. Alaçatı'ta Capri Adası modeli yeni bir proje geliyor.

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor!

Alfemo, Alaçatı’nın büyüleyici stilini özel bir seri ile evlere taşıyor. Alaçatı tarzını evine taşımak isteyenler, Alfemo’nun yemek odasından yatak odasına, yaşam ünitesinden oturma odasına kadar her alan için tasarladığı Alaçatı konseptli ürünlerini tercih ediyor.

Alaçatı taş evler Haberi

Alaçatı taş evler

Türkiye'nin uzun dönemli tatil ve yerleşim alanlarından biri haline gelen Alaçatı'da, tarihi ve yerel dokuyu koruyan evlerin yapılmasıyla başlayan inşaat faaliyetleri yeni bir iş modelini doğurdu. Kişiye özel ancak yerel, tarihi dokuyu koruyan ev ve mahalleler inşa eden Veryeriler Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, bölgeye özgü tüf taşından yapılan evlerin Alaçatı'nın "hafızalara kazınan yüzü" haline geldiğini belirtti. Alpan Veryeri, bu faaliyetin bölgede adeta "yeni bir sektör" doğurduğunu kaydetti. Alaçatı'nın, doğal yapısıyla, evleriyle ve yaşam ortamıyla markalaşmasına katkı verildiğini belirten Veryeri, gelecek dönemde de bu yapının korunmasına herkesin gayret göstereceğini vurguladı. 


Yürüttüğümüz faaliyet Alaçatı'ya büyük katkı verdi


Alpan Veryeri, 2000'li yılların başında özellikle İstanbul'dan Alaçatı'ya yoğun ilgi gösterilmesiyle, kendilerinin de farklı bir yaklaşım geliştirdiklerini ve bölgeye özgü taş evlerden lüks konutlar üretmeyi...