26 / 04 / 2024

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 



Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubeleri, Çeşme'nin Alaçatı Sulak Bölgesi'nde kaçak yapılaşma olduğunu duyurdu. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; Alaçatı Mahallesi'nin liman mevkiindeki ilk inşaat faaliyetleri, Muhittin Dalgıç'ın belediye başkanı olduğu 2004'te başlamıştı.

Bölgeye çok sayıda lüks villa inşa edilmiş, denizden sulak alana doğru kanal açılarak evlerin önüne yatların girebilmesine imkan sunulmuştu. Şimdi de kanalın karşı kıyısında su kotunu derinleştirmek için kazı faaliyeti başlatıldı.

Çeşme Alaçatı Port ta son durum ne?

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası, Alaçatı Sulak Alanı'nda kıyı kenar çizgisi tespiti yapılmadan inşaat faaliyetlerine başlandığını duyurdu. Doğal yapıya yönelik bu müdahalenin hukuksal dayanağının olmadığı ve alanın koruma – kullanma dengesinin geri dönülmesi mümkün olmayacak şekilde bozulacağı ifade edildi.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 


Geri Dön