29 / 03 / 2024

Alaçatı'da milyonluk villalar satışta!

Alaçatı'da milyonluk villalar satışta!

Türkiye'nin Venedik'i olarak bilinen Alaçat'yı hortum vurdu. Aşırı rüzgar nedeniyle bölgedeki evlerin zarar görmesiyle bölge sakinleri villalarını satışa çıkardı. 



Türkiye'nin en gözde tatil adreslerinden Çeşme Alaçatı, 11 Şubat'ta hortum meydana geldi. Takvim'de yer alan habere göre; hortum ve aşırı rüzgar; araçları havaya kaldırdı, evlerin çatılarını uçurdu ve 16 kişinin yaralanmasına sebep oldu. 

Alaçatı da milyonluk villalar satışta!

En büyük hasar ise ev fiyatlarının 10 milyon TL'ye çıktığı bölgenin en lüks projesi Alaçatı'da meydana geldi. Aralarında Tuncay Özilhan ve Caroline Koç gibi Türkiye'nin en önde gelen isimlerinin evlerinin bulunduğu projedeki birçok ev, büyük hasar gördü.

Alaçatı da milyonluk villalar satışta!

BATAKLIĞA YAPILDI 

Çeşme yarımadasının güneyindeki bataklık vasıflı bir arazi üzerine kurulan  Alaçatı'nın hemen önünde demirle lüks yatlar da battı.

EN UCUZU 2 MİLYON 750 BİN TL 

Denizin hemen kıyısında yer alan Alaçatı'daki birçok ev, felaketin yaşandığı 11 Şubat tarihinden itibaren satışa çıktı. İnternette yer alan ilanlarda onlarca lüks evin fiyatları da 10 ile 2 milyon 750 bin TL arasında değişiyor.

Aynı şekilde 11 Şubat tarihinden itibaren birçok ev sahibi de villalarını kiralamak için kolları sıvadı. Alaçatı'da sezonluk kiralama ücreti de 400 bin TL'ye çıkıyor.

HER GÜN İLAN EKLENİYOR 

Emlak siteleri incelendiğinde Alaçatı'daki villaların satışa sunulmasında hortumun yaşandığı 11 Şubat tarihinden sonra büyük artış olduğu gözlemleniyor.
 
İzmirliler deprem sonrası Aliağa, Alaçatı ve Torbalı'da ev aradı!


Geri Dön