29 / 03 / 2024

Vestel'den enerji tasarrufu önerisi!

Vestel'den enerji tasarrufu önerisi!

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan: "Türkiye, Vestel'in tasarruf rekortmeni ürünlerinin kullanılmasıyla enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlayabilir" dedi.



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Türkiye, Vestel'in tasarruf rekortmeni ürünlerinin kullanılmasıyla enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlayabilir" ifadesini kullandı.


Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla yazılı açıklama yapan Erdoğan, hızlı nüfus artışı ve sanayileşme ile dünyanın enerji ihtiyacının günden güne arttığını belirterek, enerji kaynaklarının yetersizliği ve mevcut kaynakların korunması amacıyla dünyadaki birçok ülkenin enerji tasarruflu ürünlerin kullanılmasını teşvik eden uygulamalar gerçekleştirdiğini dile getirdi.


Çin'de yılda 70 milyar dolar enerji tasarrufu hedefli program kapsamında daha fazla enerji harcayan tüplü TV'lerin yeni nesil TV'ler ile değiştirilmesinin devlet tarafından yüzde 13'lük indirim desteği ile teşvik edildiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:


"Hollanda'da enerji tasarrufu sağlayan ürünler devlet ve enerji firmalarının desteğiyle 50 ile 100 avro arasında indirimle satılıyor. Türkiye'de yeni enerji düzenlemeleriyle üretimi ve kullanımı teşvik edilen inverter klimalar ve beyaz eşyalarda sadece enerji tasarruflu A+ ürünlerin satılmasıyla enerji tasarrufu açısından önemli adımlar atılıyor. Bu tarz uygulamaların artırılması gerekiyor. Türkiye, Vestel'in tasarruf rekortmeni ürünlerinin kullanılmasıyla enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlayabilir."

Yılda 2 Keban Barajı'nın üretimi kadar elektrik tasarrufu

Erdoğan,Vestel olarak enerji ve su kaynaklarını verimli kullanmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüklerini dile getirdi. Vestel'in enerji verimliliğine yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:


"Hem geliştirdiğimiz ürünlerde hem de üretim süreçlerimizde enerji ve su tasarrufuna önem veriyoruz. Enerji rekortmeni Vestel beyaz eşyalar, kendi sınıfındaki rakip ürünler karşısında enerji ve su tasarrufunda öne geçiyor.Türkiye'de tüm hanelerdeki beyaz eşyaların A enerji sınıfında olduğu referans alındığında bu ürünlerin Vestel'in enerji rekortmeni ürünleri ile değiştirilmesi halinde tüm Türkiye'de enerji ve su tüketiminde toplam 4 milyar TL'lik tasarruf sağlanabilir. Sadece elektrik enerjisinde 2,7 milyar TL değerinde tasarruf elde edebiliriz. Elektrikten elde edilen bu tasarruf, 2 Keban Barajı'nın bir senede ürettiği elektrik enerjisi miktarına eşit."

"Türkiye'nin toplam su faturasını 1,3 milyar TL düşürebiliriz"

Vestel'in üst düzey enerji tasarruflu ürünlerini ilk kez Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA'da sergilediklerini ve Türkiye pazarında da satışa sunduklarını hatırlatan Erdoğan, enerji tasarrufu yüksek A+ ve üstü ürünlere kaydırdıkları beyaz eşya üretimleriyle, pazara sundukları ürünlerde enerji ve su tüketimini büyük oranlarda azalttıklarını kaydetti. Erdoğan şöyle devam etti:


"Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı aralıksız sürdürerek doğa dostu ve yüksek tasarruf sağlayan ürünler ortaya koymak için çalışıyoruz. Klimadan buzdolabına, çamaşır makinesinden LED aydınlatmaya kadar bütün ürün gruplarımızda enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Bugün Türkiye'deki tüm evlere Vestel'in su tasarrufunda rekortmen Pyrojet teknolojili çamaşır makinesi ve Ekomaks bulaşık makinesi girse yılda 327 milyon metreküp sudan tasarruf edip Türkiye'nin toplam su faturasını 1,3 milyar TL düşürebiliriz."

Üretim yüzde 57 arttı, su tüketimi yüzde 14 düştü

Vestel açıklamasına göre, Vestel Beyaz Eşya'nın son 10 yılda üretim adetleri yüzde 57 artmasına karşın, üretim tesisinin su tüketimi yüzde 14 düştü. Vestel, ülke kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi amacıyla 2015 yılında üretim süreçlerinde iyileştirme ve teknoloji yenilemelerini de içeren projeler sayesinde 2,4 milyon TL enerji tasarrufu sağladı. ISO50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası sahibi olan Vestel, Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) tarafından hem elektronik hem de beyaz eşya fabrikaları için toplam 10 fabrika mükemmellik ödülüne layık görüldü.


AA


Geri Dön