19 / 04 / 2024

Veysel Bakgör: 11 yatırımcıya 373 konut sattık!

Veysel Bakgör: 11 yatırımcıya 373 konut sattık!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, “Türkiye ’nin en önemli sektörlerinden olan inşaat sektöründe, gelecek dönemde sektöre değer katan, inovatif projelerin geliştirilmesi gerekiyor ” dedi.




Bursa’da gerçekleştirilen Bursa İnşaat Zirvesi, Bakyapı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Zirvede konuşan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, “Türkiye’nin en önemli sektörlerinden olan inşaat sektöründe, gelecek dönemde sektöre değer katan, inovatif projelerin geliştirilmesi gerekiyor” dedi. Bakgör, sektöre değer katan yeni projeleri Bursa Prestij Modern’den İstanbul Emlak Fuarı sırasında, 11 yatırımcıya 373 konut sattıklarını açıkladı.


Bursa İnşaat Zirvesi’nin birinci oturumuna panelist olarak katılan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, inşaat sektöründe lokalden başlayarak Bursa’da projeler geliştirdikten sonra ulusal düzeyde projeler geliştirdiklerini söyledi. Bakgör, “Şimdiye kadar Bursa’nın dışında İstanbul, İzmir, Adapazarı ve Çanakkale’de projeler geliştirdik. Bursa’da elde ettiğimiz deneyim ve tecrübeleri Bursa’nın dışındaki tüm projelerimize taşıdık. Bunun en güzel örneğini İstanbul'daki projemizde gözlemliyoruz. Dünyanın sayılı kentleri arasında gösterilen İstanbul’da konut yapmanın sıkıntılarını da yaşadık, çok ciddi sorunlara da göğüs gerdik. Ancak bugün geldiğimiz noktada, İstanbul’a, Bakyapı kültürünü İstanbul Prestij Park projemizle taşımız olduk” diye konuştu.

İstanbul Prestij Park projesiyle İstanbul’a giriş yaptıklarını kaydeden Veysel Bakgör, İstanbul’da inşaata başlamadan önce birçok belge ve prosedürlerin tamamlanması gerektiğini söyledi. Bakgör “Burada oyunu tamamen kurallarına göre oynamanız gerekiyor. Esenyurt ’ta inşasına devam ettiğimiz İstanbul Prestij Park’ta proje tüm hızıyla devam ediyor. Satışlarda da çok iyi bir noktaya geldik” dedi. 

Gayrimenkul sektörünün Türkiye’nin en önemli sektörlerinden biri olduğunu hatırlatan Veysel Bakgör, “Gayrimenkul sektörü en çok talep gören sektörler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sektöre baktığımızda yüksek iş hacmiyle,  istihdam oranlarında her geçen yıl artış gözlemleniyor. Gayrimenkul sektörünün bu popülaritesinin ben en az 20 yıl daha sürdüreceği kanaatindeyim”  dedi.

Dededen Kalma Metotlar Artık Geçerli Değil

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün babadan oğul'a geçerek ilerlediğini kaydeden Veysel Bakgör, “Sektördeki oyuncuların birçoğu babalarından ya da dedelerinden gördükleriyle projeler geliştiriyor. Aslında bu çok yanlış. Artık biz Türkiye’deki inşaat ve proje geliştirici firmalar olarak sadece yap-sat değil, aynı zamanda sektöre değer katan projelere imza atmalıyız. Türkiye’de tasarıma ve inovasyona önem veren inşaat firması sayısı oldukça az” yorumunu yaptı.

İstanbul Emlak Fuarı’nı değerlendiren Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, “ Fuar bizim için oldukça verimli geçti. Hem İstanbul Prestij Park hem de Bursa Prestij Modern projelerimize yabancılar yoğun ilgi gösterdiler. Bursa’daki projemizin fuara özel metrekaresini 1.300 ila 1.500 TL’den satışa sunduk.  Fuarda 11 yatırımcıya 373 tane konutun satışını yaptık” dedi. 


11 Yatırımcıya Bursa’yı Tanıttık

Bursa’nın sosyal ve kültürel olarak hızla geliştiğini kaydeden Bakgör konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Biz firma olarak Bursa’yı çok seviyoruz. Bursa'da yaşamaktan ve burada olmaktan inanılmaz keyif alıyoruz. Fuarda satışını yaptığımız 11 yatırımcıya Bursa’da sunum yaptık. Onlara Bursa’yı gezdirdik. Onlar da Bursa’ya hayran kaldılar. Bursa artık kabuk değiştiriyor. Yeşil Bursa, kültürel anlamdaki alt yapısıyla gelen ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor.”  



Geri Dön