25 / 04 / 2024

Veysel Tiryaki: Altın Köy Açık Hava Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Veysel Tiryaki: Altın Köy Açık Hava Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Geçtiğimiz dönem başlayan ve Ankara'nın önemli projelerinden olan Altın Köy'ün yakında tamamlanarak ziyarete açılacağını belirten Veysel Tiryaki: 100 yıl öncesinin köy hayatını "Köy Park" projesiyle Ankaralıların ayağına getirdik dedi...



ALTINDAĞ'da, 2005 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kısa sürede ilçenin Ankara'nın gözde muhitlerinden biri haline gelmesini sağladı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ı değiştirdikleri gibi Altındağlı vatandaşların da hayatlarını değiştirdiklerini vurguladı. 


Suç oranı da düştü 



Başkan Tiryaki: "Geçmişte derme çatma evlerde yaşam mücadelesi veren, kentin içinde oturup da kentli olamayan, "varoş" diye tabir edilen bölgelerde çocukları için aydınlık bir geleceğin mücadelesini veren ancak geleceğe dair pek de umutlan olmayan insanlar, artık geleceğe umutla bakmaya başladı. Bu ilçeler artık gecekondularla, suçla ve düzensizlikle anılmıyorlar. Biz o gecekonduları, yerlerine insanca şartlarda yaşamayı mümkün kılan konutlar yapmak için yıkıyoruz. Toplumun sosyo-ekonomik bakımdan yüksek tabakaları da ilçemize taşınsınlar, buralarda ev alsınlar, buranın kültürel ve sosyal çehresi de olumlu yönde değişsin istiyoruz. 


Altındağ'ın 'başkentin ortasında bir köy" olmasına müsaade edemeyiz." diye konuştu. 


100 yıllık tarih Altın Köy'de 


Geçtiğimiz dönem başlayan ve Ankara'nın önemli projelerinden olan Altın Köy'ün yakında tamamlanarak ziyarete açılacağını belirten Veysel Tiryaki: "100 yıl öncesinin köy hayatını "Köy Park" projesiyle Ankaralıların ayağına getirdik. Merakla beklenen Altın Köy Açık Hava Müzesi'ndeki çalışmalar son sürat devam ediyor. 



Milat 



Geri Dön