27 / 04 / 2024

Veysi Öncel: Bayramda tatilciler Yunanistan adalarını tercih etti!

Veysi Öncel: Bayramda tatilciler Yunanistan adalarını tercih etti!

İzmir Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kurban Bayramı için ilçedeki otellerin bekledikleri rezervasyon oranlarını yakalayamadığını, tatilcilerin yakın Yunanistan adalarını tercih ettiğini söyledi...




Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Kurban Bayramı için ilçedeki otellerin bekledikleri rezervasyon oranlarını yakalayamadığını, tatilcilerin yakın Yunanistan adalarını tercih ettiğini söyledi.


AA muhabirine açıklamalarda bulunan Öncel, özellikle iç turizmin önde gelen merkezlerinden olan Çeşme'nin bu yıl iyi bir sezon geçirdiğini, havaların geç ısınması, Ortadoğu ve Ukrayna'daki çatışmalar ve cumhurbaşkanı seçimi gibi risklere rağmen dolulukların geçen yılın üzerinde seyrettiğini ifade etti.


İlçede 5 yıldızlı bir kaç otel dışında kış aylarında hareketlilik yaşanmadığını, bu yıl sezonun Kurban Bayramı tatiliyle birlikte kapatılmasının öngörüldüğünü anlatan Öncel, "Kurban Bayramı tatili öncesi otelcilerin önemli beklentiler vardı ancak gerçekleşmedi. Şu anda ortalama yüzde 50-60 arası bir doluluk gözüküyor. Bunda havaların soğuması ve bayram tatilinin kısa olmasının da etkisi var. Çeşme'yi özellikle İstanbul'dan gelen misafirler hareketlendiriyor. Şu ana kadar beklenen talep yok, umarız son dakika rezervasyonlarıyla beklediğimizi buluruz" dedi.


Çeşme'deki otellerin bayram tatili için özel kampanyalar düzenlediğini, fiyatların yarıya çekildiğini anlatan Öncel, genelde Çeşme'yi tercih eden turist profilinin bu yıl Yunan Adaları'na yakın ilgi gösterdiğine şahit olduklarını söyledi.


Özellikle Türkiye kıyılarına yakın konumdaki adaların tercih edildiğini aktaran Öncel, Sakız, Rodos, Sisam ve Kos gibi adalara düzenlenen turlarda doluluk oranlarının yüksek olduğunu ifade etti.


ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Demir de bir çok otelin yüzde 30 doluluk oranlarında devam ettiğini, bayram rezervasyonlarına bakıldığında bunun yüzde 50'yi aşmayacağının gözlendiğini belirtti.


İlçede bir çok otelin Kurban Bayramı nedeniyle beklentiye girdiğini, otellerin kapatılmadığını, 10 bin yatağın bayram için hazır tutulduğunu anlatan Demir, "2014 sezonu geçen yıla göre yüzde 10-15 artışla geçti. Ancak sezonun sonunu maalesef geçen yıla göre daha kötü kapatıyoruz. Sadece Çeşme değil Antalya'da da rezervasyonlarda sıkıntı var. Bu dönemde iklimsel avantajı olan ve daha düşük fiyatlar sunabilen Antalya ön plana çıkıyor. Bu yıl özellikle yurt dışı ve Kıbrıs turlarının da etkisini gözlemliyoruz. Fiyat kırmamıza rağmen beklenen rakamları yakalayamadık" diye konuştu.   


Çeşme'de Sakız Adası'na düzenli feribot seferi düzenleyen şirketlerden alınan bilgiye göre 5 günlük bayram tatili için yapılan bilet rezervasyonu sayısının bini aştığı, son dakika tercihleriyle birlikte bayram süresince adaya ek seferler düzenlenebileceği ifade edildi. 



AA 


Geri Dön