18 / 04 / 2024

Vialand 20 bin kişiye istihdam yaratıyor!

Vialand 20 bin kişiye istihdam yaratıyor!

Önemli bir alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen İstanbul'un bu özelliğiyle New York, Londra ve Paris gibi diğer dünya kentleriyle yarıştığı kaydediliyor. Vialand'ın da dünyadaki örnekleriyle yarışacak bir proje niteliğinde olduğu belirtiliyor.




Vialand, 50'den fazla eğlence ünitesi ile farklı ve yeni bir eğlence kültürü sunuyor. 3 saniyede 110 kilometre hızı aşan Roller Coaster ile heyecan yaratıyor. 


Proje 4 bin kişi ve destek sektörlerde çalışacaklarla birlikte 20 bin kişiye istihdam yaratıyor. ViaDMC ve Gürsoy Grup ortak girişimiyle yapılan ve Türkiye'nin ilk mega tema parkı ile alışveriş merkezi konseptini bir arada sunan Vialand Eyüp'te 2013'te kapılarını açtı. 1 milyar TL yatırım değerine sahip proje İstanbul'da 600 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. 


Günümüzde küresel çapta önemli bir alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen İstanbul'un bu özelliğiyle New York, Londra ve Paris gibi diğer dünya kentleriyle yarıştığı kaydediliyor. Vialand'ın da dünyadaki örnekleriyle yarışacak bir proje niteliğinde olduğu belirtiliyor. Eyüp'ün, bir zamanlar İstanbul'un 'en şen' alam olarak anıldığı kaydedüirken, Vialand projesiyle geçmişin bu şenliğini günümüz insanının ihtiyaçlarının karşılığı olan teknoloji ile birleştirip yeniden günümüze taşındığı belirtiliyor. 


Dev perakende yatırımı Türkiye'de birçok yatırımcının hayali olan bir projeye imza attıklarını ifade eden ViaDMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise Cumhuriyet tarihinin en büyük perakende yatırımlarından biri olan Vialand'in 1 milyar TL yatırım değerine sahip olduğunu belirtti. 


Bayraktar, İstanbul'un kalbi Eyüp'te 600 bin metrekarelik geniş bir alanda inşa ettikleri Vialand'in, Türkiye ve dünyada konsepti gereği bir ilk olacağına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: 'Vialand projesi kapsamında 30 milyonluk insan hareketi bekliyoruz. Türkiye'de eğlence sektöründe bugüne kadar yapılmayanları ilk kez burada gerçekleştireceğiz. Vialand'in, İstanbul'u ziyaret edecek yerli ve yabancı turist sayısını da yüzde 15 oranında artıracağını hedefliyoruz. 100'e yakın futbol sahası büyüklüğündeki Vialand, alışveriş caddeleri bünyesindeki 140 bin metrekare kiralanabilir ticari alanı, 5 bini kapalı, 3 bini açık olmak üzere toplamda 8000 araçlık otopark kapasitesi ve hedeflediği geniş marka yelpazesiyle her yaş ve zevk grubuna uygun alternatifler sunuyor. Vialand mega eğlence parkında eski İstanbul'un günlük yaşamını günümüze taşıyan ana caddesi ile farklı mimari özellikler de barındırıyor." 


Dünya


Geri Dön