23 / 04 / 2024

Vialand AVM'nin yanında 5 yıldızlı ikinci bir otel yapılacak!

Vialand AVM'nin yanında 5 yıldızlı ikinci bir otel yapılacak!

Yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayan Vialand'ı yurt içi ve dışından geçen yıl 22 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti.



Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm merkezinin odağında bulunan ve alışveriş caddeleri, Tema Park, Vialand Palace Hotel ve Gösteri Merkezi ile açıldığı günden bu yana ziyaretçi sayısını artıran Vialand'ı, yurt içi ve dışından geçen yıl 22 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayan Vialand, 2014'te ürettiği iş hacmiyle ekonomiye toplamda 200 milyon euro katkıda bulundu.  


Vialand'ın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, etkinlikler ve hizmetlerle ilgili bilgi verdi.  


Alişoğlu, toplam 600 bin metrekarelik bir alanda konumlanan Vialand'ın, Türkiye'de ilk defa hepsi birbirinden farklı mağaza cephelerine sahip benzersiz alışveriş merkezi mimarisiyle de dikkati çektiğini kaydetti. 


Perakende dünyasından tekstile, gıdadan son teknolojiyle donatılmış eğlenceye, sergi alanlarından Türk ve dünya mutfağına kadar ziyaretçilerine birçok alternatif sunan 3 katlı alışveriş caddelerinin, klasik alışveriş merkezi konseptinden farklı olarak alışveriş caddeleri anlayışını sergilediğini aktaran Alişoğlu, 170 bin metrekarelik kapalı ve 30 bin metrekarelik açık alan olmak üzere toplam 200 bin metrekarelik alana sahip Vialand'da 200'ü aşkın mağazanın yer aldığını söyledi.   


Alişoğlu, 120 bin metrekarelik alanda konumlandırılan Vialand Tema Park'ın, 17 milyon dolarlık, 3 saniyede tam 110 kilometre hıza çıkan dünyanın en iyi 4. Roller Coaster'ı (Nefes kesen), 20 milyon dolarlık yatırımla özel olarak 4 bin metrekarelik bir alana kurulan "Fatih'in Rüyası" ve "Viking" gibi 30'u aşkın ünitesiyle misafirlerin ilgi odağı olmaya devam ettiğini belirtti.  


Tolga Alişoğlu, "Kaptan Gaga, Vega, Apostrof gibi kendi yarattığı karakterleri masal kitaplarına, hediyelik eşyalara konu oluyor. Animasyon ve çizgi filmler ile evlere konuk olacak. Vialand lisanslı ürünleri de yurt içi ve dışında satmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.  


Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ISCS) düzenlediği Alışveriş Merkezi Ödülleri Yarışması'nda, "Yeni kurulan spesifik alışveriş merkezleri projeleri" kategorisinde Vialand'ın finale kaldığını ifade eden Alişoğlu, 2014'teki "Shining Star Awards - Eğlence Ödülleri" organizasyonunda da "Türkiye'nin En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi" ödülüne layık görüldüklerini vurguladı. 


Alişoğlu, Vialand'ın yatırımcılarının "Yılın Girişimcileri" seçildiğini dile getirerek, Vialand'ın, Sign of the City Ödülleri'nde ise Türkiye'nin "En İyi Sosyo-Kültürel Projesi" ödülünü aldığını ifade etti. 


Dünyanın 80'den fazla ülkesinde faaliyet gösteren bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Superbrands tarafından geçen yıl Türkiye'nin süper markalarından biri olarak seçildiklerini belirten Alişoğlu, mayıs ayında gerçekleştirilecek IAAPA Avrupa Konferansı'na Vialand'ın ev sahipliği yapacağını kaydetti.  


Vahşi yaşam ve keşif parkı "Wild Park" 


Alişoğlu, bu yıl Vialand alışveriş caddelerine katılacak yeni markalardan birinin de "Wild Park" vahşi yaşam ve keşif parkı olduğunu açıklayarak, şöyle devam etti:  


"Wild Park, 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanda, özel dekorasyonlu kapalı ve yarı açık cam bölmeler içerisinde, ilginç egzotik canlıların sergileneceği, özel ses-ışık sistemleriyle ziyaretçilerine, gerçeğe en yakın vahşi yaşam deneyimi sunacak bir eğlence ve keşif markası. Dünyanın en yırtıcı sürüngenleri, balıkları, örümcekleri gibi canlıların yaşadığı bir alan düşünün. Bu canlıların yaşadıkları kendi doğal ortamları parkta kurulacak. Toprak, hava ve sıcaklık neyse o korunacak. Park aynı zamanda çocuklar için biyoloji laboratuvarı gibi çalışacak. Çocuklar hayvanların biyolojik yapılarını görüp izleme şansı bulacak." 


Alişoğlu, 110 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ve yüzde 98 dolululuk oranıyla bünyesine katacağı yeni ve büyük markalarla gücüne güç katan Vialand'ın, son olarak 3 bin 118 metrekare alanı ile Türkiye'deki 22. mağazasını açacak Porland gibi büyük markaları bünyesine katmaya devam ettiğini söyledi. 


Bowling ve en son teknolojiyle donatılmış sinema salonlarına sahip Vialand'ın 8 bin araçlık otopark kapasitesi bulunduğunu ifade eden Alişoğlu, artık Mecidiyeköy-Şişli-Taksim-Alibeyköy minibüs hattında Vialand durağının olmasının ulaşımı daha da kolaylaştıran unsurlardan biri olduğunu aktardı. 


Alişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Miniatürk ile Vialand arasında teleferik çalışması yapıldığını dile getirdi.   


Vialand'ı ziyaret eden yabancı turist sayısında artış yaşandı


Tolga Alişoğlu, yaptığı açıklamada da Vialand'ın, sadece Türkiye'de değil, bulunduğu çevre ve coğrafya itibariyle eğlence ve perakende konseptini bir araya toplayan dev bir tesis olduğunu anlattı. 


Vialand'ın, 600 dönüm arazide, 650 milyon dolarlık yatırımla Mayıs 2013'te açıldığını hatırlatan Alişoğlu, geçen yıl Vialand'da 22 milyon, Tema Park'ta da 1 milyon ziyaretçi ağırladıklarını kaydetti.  


Alişoğlu, Vialand'ı ziyaret eden yabancı turist sayısında artış yaşandığına dikkati çekerek, bu yılki yerli ve yabancı ziyaretçi hedeflerinin 30 milyon kişi olduğunu bildirdi.  


Vialand yatırımlarını bu yıl yurt içi ve dışında artırmak istediklerini ifade eden Alişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Vialand yeni yatırımlarına inşallah hız verecek. Antalya'da bir arayışımız var. Türkiye'nin çevresinde kuzey, güney ve batıda çeşitli ülkelerden yatırımcılar ve devletler bazında teklifler alıyoruz. İnşallah 2015'te Vialand'ın yeni markalarını ihraç eder hale geleceğiz. Marka ihracatında Vialand markalı ürünler üretip satıyoruz. Vialand markalı ürünlerden geçen yıl 3 milyon TL ciro elde edildi. Vialand yeni marka olma yolunda dev adımlarla gidiyor. Facebook Türkiye'nin 2014 verilerine göre, Sultanahmet Meydanı'ndan sonra en fazla check in (yer bildirimi) yapılan ikinci lokasyon Vialand oldu."   


5 yıldızlı ikinci bir otel daha yapacak

Vialand AVM nin yanında 5 yıldızlı ikinci bir otel yapılacak!

Vialand Palace Hotel'in, Haziran 2014'ten beri yüzde 80'in üzerindeki doluluk oranıyla özellikle yabancı turistlerin en gözde otellerinden biri olmaya devam ettiğini vurgulayan Alişoğlu, "Tema Park'ın hemen yanında bulunan otel, alışveriş ve eğlence alanlarına olan yakınlığı sayesinde misafirlerine konforlu ve keyifli bir şekilde konaklama imkanı sunuyor" dedi. 


Alişoğlu, bu otelin yanında 5 yıldızlı ikinci bir otel yapmayı planladıklarını kaydetti.  


Tolga Alişoğlu, ödüllü sanatçılardan oluşan ekibi ve inanılmaz gösterileriyle her ülkede ilgiyle takip edilen Olympia Sirki'nin, sahne şovları, sihirbazlık gösterileri, çelik ip üstünde denge oyunları, palyaço ve akrobasi gösterileri gibi Türkiye'de sergilediği daha birçok nefes kesen ödüllü şovlarıyla mayısa kadar ziyaretçilerle buluşmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.  


Dünya


Geri Dön