19 / 04 / 2024

Vialand, iki turistten birini çekmeyi hedefliyor!

Vialand, iki turistten birini çekmeyi hedefliyor!

Geçen yılın mayıs ayında 1 milyar 150 milyon TL'lik yatırımla açılarak ilk yarıda 8.5 milyon ziyaretçi ağırlayan Vialand, bu yıl 30 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.




Geçen yılın mayıs ayında 1 milyar 150 milyon TL'lik yatırımla açılarak ilk yarıda 8.5 milyon ziyaretçi ağırlayan Vialand, bu yıl 30 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefliyor. Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığıyla yapılan Vialand, 2013'te 2.5 milyon yabancı ziyaretçi çekmişti. 

Vialand, bu yıl ise İstanbul'a gelen her iki turistten birini çekmeyi hedefliyor. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu,, "Bu yıl AVM ve Tema Park toplam ziyaretçi sayımızı iki katına çıkarmış olacağız. Yabancı ziyaretçi hedefimiz ise, bu yıl için 4.5 milyon kişi. Yani İstanbul'a gelen her iki turistten birine talibiz. Yabancı misafirlerimizin yüzde 80'i Ortadoğu, yüzde 20'si ise Rusya ve Balkan ülkelerinden gelecek. İstanbul'a gelen turist sayısını orta vadede yüzde 15 artırmayı planlıyoruz" dedi. 


Acentelerle yaptıkları çalışmaların yanı sıra facebook ve instagram'da yaptıkları etkinliklerin de yabancı ziyaretçi sayısında etkili olduğunu anlatan Alişoğlu, sosyal medya üzerinde yaptıkları çalışmaların ziyaretçi çekmelerine etkili olduğunu söyledi. 


Aynı anda 13 bin kişi eğlenecek Dünyada ve Türkiye'de bir tema parkı, AVM ve gösteri merkeziyle birleştiren ilk alışveriş, eğlence ve yaşam kompleksi olarak görülen Vialand, 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış. Proje içindeki AVM'de yer alan 200 mağazadan 174'ü de açılırken, Vialand'da bu yıl hem ulusal hem de uluslararası boyutta ses getirecek yeni projeler yer alacak. Bu yıl Tema Park içinde 110 km hıza 3 saniyede çıkan ve dünyanın en iyi 4. Roller Coaster'ı olan 'Nefeskesen' açılacak. 12 milyon euro yatırımla açılacak ünite saatte 900 kişilik kapasiteye sahip olacak. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin robot heykellerle birlikte canlandırıldığı 'Fatih'in Rüyası' ünitesi de hizmete açılacak. Alişoğlu, böylece geçen yıl aynı anda 10 bin kişinin eğlenebildiği alanı 2014'te 13 bine çıkarmış olacaklarını söyledi. 


Talep geldi butik otel yaptı Alişoğlu, haziran ayında proje içinde 101 odalı bir apart otelin açılacağını söyledi. Alişoğlu, 'Yunanistan'dan ve Balkanlar'dan bile günü birlik otobüsle eğlenmeye ve alışveriş yapmaya gelen misafirlerimiz oluyor. Ortadoğu ve Balkanlar'dan böyle bir talep gelince Vialand içinde ailelere uygun bir otel projesi de ekledik. Vialand Palace ismiyle oteli kendimiz işleteceğiz" dedi. 


Dünya



Geri Dön