26 / 04 / 2024

Viaport Venezia Evleri 1.3 milyar TL'lik yatırımla yükseliyor!

Viaport Venezia Evleri 1.3 milyar TL'lik yatırımla yükseliyor!

Bayraktar&Gürsoy ortaklığı, 1.3 milyar TL'lik yatırımla Venedik'i İstanbul Gaziosmanpaşa'ya taşıyor. VIA/PORT Venezia projesinde fiyatlar 170 bin TL'den başlıyor



Bayraktar ve Gürsoy Grup, İstanbul Gaziosmanpaşa'da TEM ve E-6'nın kesişme noktasında hayata geçecek VIA/ PORT Venezia projesi için bir araya geldi. Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığı'nın ilk projesi VIA/ PORT Venezia, Gaziosmanpaşa'da 82 bin metrekarelik arazi üzerine kuruluyor.  Kiptaş  ile hasılat paylaşımı modeli üzerine anlaşma yapan Bayraktar&Gürsoy Yatırım Ortaklığı, Venezia ile Venedik'i İstanbul'a taşıyacak. 2 bin 500 konut, 70 bin metrekare kiralanabilir alana s a h i p alışveriş merkezi ve 50 bin metrekare tematik satılabilir ofis alanları bulunan VIA/PORT Venezia'nın yatırım bedelinin 1.3 milyar TL' yi bulacağı öngörülüyor. Proje tamamlandığında ise değerinin 2.5 milyar lirayı bulması bekleniyor. VIA Development& Management Co. Üst Yöneticisi (CEO) Tayfun Döşkaya da projenin teslim tarihini 2014'ün son çeyreği olarak açıklayarak, projede 61 ila 217 metrekare arasında dairelerin yer aldığını söyledi. Fiyatların 179 bin liradan başladığı projede 800 ön talep alındığı açıklandı.

YURTDIŞINDA OFİS
Yabancıların konut edinme imkânlarının kolaylaşması ile birlikte özellikle İstanbul'da konut talebinin ciddi oranda artacağının altını çizen Döşkaya, İstanbul ve projelerin tanıtımını yurtdışında yapmak üzere Dubai ve Londra'da ofis açtıklarını belirtti.

Yıldırım: Kiptaş'la dönüşüme devam
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, dönüşüm projelerine devam edeceklerini anlatarak, "Metris Cezaevi'ni şehrin dışına taşımak istiyoruz. Esenler'de 10-15 bin konutluk dönüşüm projeleri var. Finanskent projemizin yanında 450 gecekondunun bulunduğu 500 dönümlük alanda dönüşüm yapacağız" dedi.
Sabah


Geri Dön