29 / 03 / 2024

Viaport Venezia 'ın silüet tartışmasında son durum!

Viaport Venezia 'ın silüet tartışmasında son durum!

İstanbul'un silüetini bozduğu gerekçesiyle yükseklik engeline uğrayan projelere Viaport Venezia projesi de katıldı. İşte konuyla ilgili Viaport Veneziya Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu'ndan projeden ev alanların içini rahatlatacak açıklama..



Herkesin bildiği üzere İstanbul'un silüetini bozan konut projelerine yönelik önlemler alınmaya başladı. Bir çok proje için yıkılacak ya da yıkıldı söylemlerini duyuyoruz. Viaport Venezia'da yükseklik sınırına takılan projeler arasında yer alıyor. Projeden daire alan müşteriler tedirgin. Okuyucularımızdan "Biz 39.kattan ev aldık, yükseklik kararı onaylanırsa ne yapacağız" gibi sorular geliyor. Biz de bu soruyu Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu'na sorduk. 


Viaport Venezia ın silüet tartışmasında son durum!


Müşterilerimiz hiç bir şekilde mağdur olmayacak

Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama olmadığının altını çizen Hayırlıoğlu, yüksekliğin azaltılmasına yönelik bir kararın çıkması durumda müşterilerini mağdur etmeyecek şekilde alt katlardan daire vereceklerini açıkladı. 


Henüz tedirgin olunacak bir durum yok

Hayırlıoğlu, "Boğazın silüetini bozan projelerle ilgili bu tarz söylemleri sürekli duyuyoruz. Fakat Viaport Venezia için herhangi resmi bir karar çıkmadı. Eğer yükseklik sınırına takılır da kat sayısını azaltmak zorunda kalırsak müşterilerimizi mağdur etmeyecek şekilde alt katlardan daire temin edeceğiz" şeklinde konuştu. 


2 bin 200 konutluk dev proje

5 kule ve 200 mağazalı açık hava AVM'sinden oluşan Viaport Venezia projesi 46 ve 51 katlı kulelerden oluşuyor. Gaziosmanpaşa'da Metris Cevaevi'nin hemen karşısında konumlanan Viaport Venezia projesinde toplam 2 bin 200 konut yer alıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön