16 / 04 / 2024

Viaport Venezia projesinin yüzde 40'ı bir ayda satıldı!

Viaport Venezia projesinin yüzde 40'ı bir ayda satıldı!

Via Properties ve Gürsoy Grup ortak girişimi tarafından Gaziosmanpaşa'da inşa edilen Viaport Venezia projesinde yer alan 220 ofisten yüzde 40'ı bir ayda satıldı. Şirketin hedefi ise bütün ofisleri 1 ay içinde satmak.




Mayıs 2015’te hayatın başlayacağı Venezia projesini taçlandıracak olan ofisler, farklı mimarisi, hizmet tarzı ve ödeme kolaylıklarıyla öne çıkıyor.


‘’İnsanlar konutu hayal ederek, ofis ve ticari alanları ise gerçekleşme aşamasında satın alıyor’’ diyen Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, ofis yatırımlarına olan ilgiyi ve Venezia Ofisleri’nin farkını anlattı.


 Cenk Bey sözlerine ofis ve diğer ticari alanlarda KDV oranının yüzde 18 olduğunu hatırlatarak başladı ve ekledi: ‘Bu durum ilk adımda alım yapanlar için konuta göre bir yük olarak görülebilir. Ancak bunu vergi iadeleriyle avantaja dönüştüren kesimler de var. Biz bu potansiyelin KOBİ’lerde var olduğunu gözlemledik. KOBİ’lerin satın almaları bir gider kalemi olarak göstermesi ilginin artmasında rol oynadı. Şimdi kurduğumuz satış- pazarlama ekipleri ile KOBİ’lere sunumlar yapıyoruz. İlgiden de oldukça memnunuz.’’


Hayırlıoğlu’na diğer sorularımızı da sıraladık ve şu cevapları aldık.


Projenin lansmanının üzerinden 1 ay geçti. Ofislere ilgi hangi düzeyde?


Kendi ofisini kuracak olanların yanı sıra yeni bir ortamın iş dünyasındaki prestijine olumlu etki yapacağını düşünenler için Venezia Ofisleri birçok avantajı barındırıyor. Bunun farkına varanlar projemizi tercih etti. Şu ana kadar 220 olan ofislerin yüzde 40’ı sahiplerini buldu. Satın almaların yarısı yatırımcılar tarafından tercih edildi.


Ofis satın almak avantajlı mı?


Biz, 9 yılda kendini amorti edecek bir projeden söz ediyorsak evet avantajlı. Konutta bu süre 15-20 yıla çıkıyor. Kiralamada da benzer avantajlar söz konusu. Ofisten hayatını kazanırsın ama her nedense bizde konut herşeyden önce geliyor. Daha sonra da arsa yatırımları öne çıkıyor. Ofis ve ticari yatırımlara olan ilgi ise; hem ihtiyaçlar, hem de prim doğrultusunda son yıllarda artmaya başladı.


Venezia Ofislerinin farkı nedir?


Proje, 25 bin metrekarelik alan üzerinde İtalyan mimarisi ile tasarlanarak inşa ediliyor. En büyük farkı İstanbul’da Venedik hayalini gerçeğe dönüştürüyor olmamız. Konut, ofis ve AVM’nin bir, aynı yerde buluştuğu projemizde, şehrin stresinden uzak bir şekilde  oturum imkânıyla iş hayatının imkânlarının aynı anda sunulması büyük bir avantaj.


Ofislerin kullanım özellikleri neler?


 Yatay ofis konseptiyle hayat bulan ofislerimizde İtalyan mimarisi ve estetiği  öne çıkacak. Na tamam teslim edilecek olan ofislerin büyüklüğü 53 metrekare ile 202 metrekare arasında değişiyor. Modüler olarak tasarlanan çalışma mekânları, toplantılar, eğitimler veya seminer organizasyonları için düşünülerek tasarlanan toplantı odaları yer alacak. Ayrıca kapalı otoparklardan direkt ofislere çıkış yapılabilme imkânı sunulacak. Venedik’i İstanbul’a taşıyacak projede yer alacak ofisler, San Marco Meydanı’nda çalışma lüksünü yaşatacak.


Alıcılar için diğer avantajları sıralar mısınız?


Vergi avantajı, 9 yılda amorti avantajı, firmamızdan direkt yatırım fırsatının sunulması ve şirketlerin prestiji için bu projeden ofis sahibi olunur diyorum.


Her 60 metrekarelik alan için bir otopark yeri tahsis ediyoruz. AVM’nin otoparkı da ofislere gelenler için kullanıma açık olacak.


Ödeme seçenekleri nedir?


Mayıs 2015’te teslim edilecek olan projede kampanyalı satış sürecimiz yüzde 25’i peşin, yüzde 25’i teslimde, geriye kalan yüzde 50 meblağ için 12 ay vade farksız taksit imkânı sunuyoruz. Farklı vadelendirme seçeneklerimiz de bulunuyor.


Prim beklentiniz nedir?


Lansmanda 5 bin 500 lira olan ofislerin metrekare birim fiyatı Mayıs 2014 itibariyle 6.000 lira oldu. Teslim sürecinde bu rakamın 9 bin 500 liraya çıkacağını tahmin ediyoruz.


Ofisler kaç liraya kiraya verilebilir?


Yaptığımız araştırmada ofislerin metrekaresinin 25- 30 dolardan kiralanabileceği sonucuna vardık. Zaten bu çalışmaları şirketimiz bünyesinde organize edeceğiz. Bu da yatırımcılar için önemli bir konudur.


Lokasyon yönlü avantajlarını da sıralar mısınız?


Kentsel dönüşümün başarıyla gerçekleştiği Gaziosmanpaşa’da konumlanan projemiz, ulaşım kolaylığı avantajıyla ön talep sürecinde büyük ilgi gördü. TEM Otoyolu’nun yanı başında, Habipler-Topkapı Tramvay hattına yakın konumlanan projemiz Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattından da direkt bağlantı alıyor.


 Akit Emlak 


Viaport Venezia Gaziosmanpaşa iletişim:

Tel: 0212 618 10 46

Web : venediksaraylari.com


Geri Dön