23 / 04 / 2024

Viatrans tüm dünyaya inşaat yapacak!

Viatrans tüm dünyaya inşaat yapacak!

Viatrans, İsviçreli bir fon şirketi 2005 yılında elinde bulundurduğu nakit fonları gayrimenkul yatırımlarında değerlendirmeye karar verdi...





Viatrans, İsviçreli bir fon şirketi. 2005 yılında elinde bulundurduğu nakit fonları gayrimenkul yatırımlarında değerlendirmeye karar verince Avrupa’nın pek çok ülkesinde yaptığı yatırımların yanı sıra İstanbul’da da İsviçre’nin Türkiye’deki en büyük yatırımı olarak anılan Likör Fabrikası üzerine yapılacak inşaat konsorsiyumunun finansörü olmuş. Başlangıçta 4 ortak olan projeden Ofton, Omak, Aşçıoğlu ayrılınca Viatrans stratejik bir karar vererek projenin Viatrans- Meydanbey olarak devam etmesini sağlamış. Ortak Girişimin İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, Quasar’ı meta lüks olarak tanımlıyor ve Likör Fabrikası’nın varlığının projeye diğer lüks konutlardan farklı bir derinlik kazandırdığını düşünüyor. “Birbirine benzer oluşumlar arasında ilk ve özgün yapı olarak kaybolmamayı diliyorum.  Kaldı ki aslı korunarak yeniden inşa edilecek olan Likör Fabrikası da bir sanat, moda ve eğlence merkezi olarak İstanbulluların hizmetine sunulacak. Bu arada bizi mutlu eden bir başka gelişme daha oldu ki Viatrans İsviçre’deki büyük oluşumun şirketlerinden sadece birisiydi. Bundan böyle grubun gayrimenkul yatırımdaki amiral gemisi olacak ve tüm dünyada yatırım yapacak. Dileğim bu projeyle neler yapabileceğimizi herkese göstermek ve ülkemize de yeni yatırımlar çekebilmek.” diyor.


İsminin anlamı bile çok iddialı


Finansörü olarak başladıkları işe uygulayıcısı olarak devam etmek pek de kolay değildir. Ancak işin sahibi olunca farkını da koymak gerek deyip önce isminden başlarlar. Dünyadan görülen evrendeki en uzak ışık anlamına gelen Quasar ne kadar iddialı olduklarını göstermek için seçilir. Işıltılı Quasar bir kadın gibi konumlandırılır, “Bayan Quasar’ın” profiline karar verilir. “Önce kendimizi şekillendirdik, sonra buna uygun profillerin bize gelmesi için ayrıntıları düşündük. İddialı bir oluşum için ise iyi bir ekip şarttı.” diyor Özkan. Projenin mimarı Emre Arolat, İngiltere’nin ödüllü inşaat taahhüt şirketi Arup projeyi yönetiyor, Fairmont otel, rezidans ve ofislerinin iç tasarımını Amerikalı Wilson Associates tasarlıyor. Çok ödüllü ünlü tasarımcı ve iç mimar Marcel Wanders’in üç farklı konseptte inşa edilen Quasar rezidanslarında tasarımları ve objeleri Quasar İstanbul’un farkını hissettiriyor.


Yer kalmadı, İstanbul dikine büyüyor


Showroom’u gezerken Wanders’in özel tasarımlarıyla kişiye özel lüks kavramını nasıl yaşattığını hissedebiliyorsunuz. Objeler ilginç ama yerleşimleri bulunduğunuz yerde değilmişçesine alıp götürüyor sizi. Bu ünlü tasarımcının Türkiye’de özel tasarımlar gerçekleştirdiği ilk gayrimenkul projesi. Quasar İstanbul’da farklı tasarımda rezidanslar bulunuyor. İkinci kulede yer alacak olan Fairmont Rezidansları ve ofisleri ise sahiplerine 5 yıldızlı hizmet sunmayı vaat ediyor. Evden çıkmadan alışveriş yapalım diyenler için mağazalar, sosyalleşelim diyenler için ise Likör Fabrikası’nda kültürel etkinlikler olacak. Fabrikadaki sanat faaliyetleri halka açık olsa da ev sahiplerinin her zaman önceliği olacak. 2015’te bitecek proje etrafındaki diğer lüks yapılarla Mecidiyeköy’e değer katacak. Dikey büyüyen bölgede evi, barkı olanın değeri artacak. Oralarda mülkü olan malını satmasın, beklesin derim.


Geri Dön