27 / 04 / 2024

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.



Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran tarihinde açıklanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansının yapılacağı tarih belli oldu. Yapılan açıklamada 23 Eylül'de devreye alınmasının planlandığı bildirilen VİOP'ta açılış seansı uygulaması için gerçekleştirilen testler başarıyla tamamlandı.

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

TARİH BELLİ OLDU

VİOP açılış seansı, pay piyasasında ki uygulamaya benzer olacak ayrıca VİOP'ta da tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için 23 Eylül Cuma gününden itibaren hayata geçirilecek.

Borsa İstanbul’un yaptığı açıklamada uygulamanın, sürekli müzayede seansı öncesinde işlemlerin tek fiyat yöntemi ile gerçekleşeceği açılış seansı şeklinde yapılacağı belirtildi ve "23 Eylül'den itibaren VİOP’ta hali hazırda 09.30’da başlayan normal seanstan önce tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için 09.20 ile 09.25 arasında 5 dakikalık emir toplama, 09.25 ile 09.30 arasında da beş dakikalık eşleştirme bölümlerinden oluşan açılış seansı uygulanacak." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde seans kapanışının da tam iş gününde 18.10'dan 18.15'e, yarım iş gününde 12.40'dan 12.45'e uzatılacağı bildirildi.

Açılış seansı uygulamasıyla VİOP'ta, seans açılışında görülmesi muhtemel fiyat oynaklıklarının azaltılması ve daha etkin fiyat oluşumu sağlanması amaçlanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön