25 / 04 / 2024

VitrA'dan karo ustalarına sertifikalı eğitim!

VitrA'dan karo ustalarına sertifikalı eğitim!

VitrA, seramik uzmanı yetkili servisinde çalışan 70'e yakın karo ustasına eğitim aldırıp, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavlarından geçerek sertifika sahibi olmalarını sağlayacak.



VitrA, seramik uzmanı yetkili servisinde çalışan 70'e yakın karo ustasına eğitim aldırıp, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavlarından geçerek sertifika sahibi olmalarını sağlayacak.


VitrA'dan yapılan açıklamaya göre şirket, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubunun iş sağlığı ve güvenliği konusuna verdiği önem doğrultusunda, yetkili servislerinde çalışan ustaların, MYK'nın sınavına girip sertifika alması için gerekli eğitimi finanse edecek. 


Sınav yapmak üzere akredite olan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile iş birliği yapacak VitrA, yetkili servislerinde çalışan ustaların, sınavlardan önce Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde 16'sı teorik, 24'ü pratik, toplam 40 saatlik eğitim almasını sağlayacak.


Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Zeki Şafak Ozan, 5 Ocak'ta İNTES yetkilileriyle bir araya gelerek, iş birliği sözleşmesini imzalayacak.


Gelecek yılın ilk 3 ayında, mevcut 35 seramik uzmanı yetkili servisinde çalışan yaklaşık 70 ustanın katılacağı eğitim; karoyla ilgili temel bilgiler, karoda kullanılan temel malzemeler, teorik ve pratik uygulama süreçlerinden oluşacak. Ustalar, 40 saatlik eğitimin ardından akredite kuruluşlarda teorik ve pratik sınavlara girip, MYK Yeterlilik Belgesi'ni almaya hak kazanacak.


AA


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vitra ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), seramik döşeme uzmanlarının mesleki yeterliliği için işbirliği yaptı.


Bu amaçla düzenlenen toplantıda konuşan ve ilk ortak çalışmayı Vitra Karo'nun ustaları için yaptılarını dile getiren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Zeki Şafak Ozan, “İşbirliğimiz, bizim her süreçte kaliteyi ön planda tutan yönetim anlayışı doğrultusunda atılan değerli bir adımı temsil ediyor" dedi.


İlk 70 ustaya eğitimi Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası bünyesindeki MYK verecek.


16 saati teorik, 24 saati pratik eğitimler sonunda sınav da yapılacak. 


Bugün




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Eczacıbaşı, yapı çalışanlarının meslekî yeterliliğini artırmak için eğitim programı başlattı.


Sektöre standart kazandırmak isteyen Eczacıbaşı'nın Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Mesleki Yeterlilik Merkezi ile geliştirdiği ortak projeyle grup şirketlerinden Vitra Karo yetkili servislerinde çalışan seramik döşeme uzmanları için 4 günlük eğitim verilecek. Çalışanlar sınavı düzenlemeye yetkili İNTES'in sınavına girip mesleki yeterlilik belgesi alacak. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Zeki Şafak Ozan, “Kuruluşumuzdan bu yana, yalnız kendi ürün ve hizmetlerimizin kalitesinin değil, sektördeki hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de, mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmaları için, seramik döşeme uzmanlarına gerekli eğitimi aldırıp sınavlara hazırlamak. İşbirliğimizin uzun soluklu olmasını, sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmasını diliyoruz.” dedi.


Vitra Karo, sınavlardan önce yetkili servislerinde çalışan seramik döşeme uzmanlarına Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde 16'sı teorik, 24'ü pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim verecek. Eğitim, karoyla ilgili temel bilgiler, karoda kullanılan temel malzemeler, teorik ve pratik uygulama süreçlerinden oluşacak.


İNTES Genel Sekreteri Habip Necati Ersoy ise eğitim alacak çalışanlar için herhangi bir eğitim ön koşulu koymadıklarını kaydetti. Bazı meslek gruplarında proje okuma yeterliliği gerekeceğini sözlerine ekledi. Eczacıbaşı ile yaptıkları sözleşmenin önemine dikkat çeken Ersoy, “Eczacıbaşı gibi gruplar, ürettikleri ürünlerle sektörün öncülüğünü üstlenmiş durumda.” diye konuştu. 


Serkan ŞAHİN/Zaman




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


VitrA Karo, yetkili servislerinde çalışan seramik döşeme uzmanlarının, Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için İNTES ile işbirliği yaptı. Yetkili servislerde çalışan ustalar, 40 saatlik eğitim alarak teorik ve pratik sınavlara girecekler. Yeterlilik belgesi alanlar sertifikalı usta sayılacak. 


VitrA Karo, yetkili servislerin- Arzu de çalışan seramik döşeme Kurum uzmanlarının, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun (MYK) sınavına girip Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için düğmeye bastı. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı* Zeki Şafak Ozan, sınavı düzenlemeye yetkili Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Türkiye Mesleki Yeterlilik Merkezi (Türkiye MYM) İktisadi İşletmesi yöneticileriyle bir araya gelerek, iş birliği sözleşmesini imzaladı. Eğitim programı kapsamında, yetkili servislerinde çalışan seramik döşeme uzmanlarına, Türkiye Eğitim Şantiyesi'nde 16'sı teorik, 24'ü pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim verecek. Uzmanlar, eğitimin ardından İNTES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi'nde teorik ve pratik sınavlara girip, Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan "Mesleki Yeterlilik Belgesi"ni almaya hak kazanacak. Ozan, imzaladıkları protokolle başlayacak iş birliğinin, yalnız kendi ürün ve hizmetlerimizin kalitesinin değil, sektördeki hizmet kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


ÜLKEMİZDE CİDDİ BİR İNSAN VE MALZEME KALİTESİ VAR 

Ozan, işin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip uzmanların istihdam edilmesinin işverenin rekabet gücünü global anlamda artırdığını söyledi. İNTES Genel Sekreteri Habip Necati Ersoy ise inşaat sektörünün ağır ve tehlikeli işler kategorisine girdiğini belirtti. Ersoy, "Ülkemizde ciddi bir insan ve malzeme kalitesi var. Artık 'ne iş olsa yaparım' kavramının tükenmekte olduğuna inanıyoruz" dedi. Ayrıca Ersoy, bu mesleklerde mesleki eğitimin 18 meslekte ders notlarım web sitelerinde ücretsiz yayımladıklarını söyledi.


İlk etapta 70 kişiye eğitim 

Program kapsamında 1822 Ocak arasında ilk gruba 4 günlük eğitim verilecek. İlk 3 aylık dönem için 70 kişilik yetkili servis çalışanı yeralacak. Önümüzdeki dönemde sayı daha da artarak sürecek. 


Arzu KURUM/Yeni Şafak


Geri Dön