08 / 05 / 2024

Vittorio Zagaia Vox Brasserie'yi Etiler Hillside'da açtı!

Vittorio Zagaia Vox Brasserie'yi Etiler Hillside'da açtı!

Hobi olarak yıllardır yeni lezzetlerin ve iyi müziğin peşinde koşan işadamı Vittorio Zagaia, sonunda isteklerine uygun yeri kendisi açmaya karar verdi. Hayalindeki mekanı Etiler'de buldu ve karmaşadan uzakta, yeşillikler içinde bir sığınak yarattı



Etiler Hillside City Club yeni bir mekana ev sahipliği yapıyor. Babası İtalyan, annesi ise Rum kökenli olan Vittorio Zagaia'nın lezzetli yemeğe ve kaliteli mekanlara olan tutkusu onu restoran sahibi yaptı. İş hayatına 16 yaşında başlayan, 'Galata' ve 'Levantenlik' üzerine iki kitap yazan ve Techno GYM'in Türkiye sorumluluğu görevini yürüten Zagaia; yaklaşık bir ay önce Vox Brasserie'yi açtı. Mekanın ismi Latince 'ses' kelimesinden geliyor ve lezzetiyle ses getirmeyi hedefliyor.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İtalyan işadamı, Vox Brasserie'nin kuruluş hikayesini şöyle anlatıyor: "Hillside'a girer girmez boş bir mekan gördüm. Bir anda o duvarlar gitmiş, hayalimdeki restoran gözümün önüne gelmişti. Ardından kendimi Hillside Grubu kurucusu Edip İlkbahar'ın karşında, restoran açmak istediğimi söylerken buldum..."
Zagaia, sahibi olmak için büyük bir çaba sarfettiği Vox Brasserie'nin dekorasyonundan mutfağına kadar her ayrıntısıyla kendisi bizzat ilgilenmiş. Ve 1.5 ay gibi kısa bir sürede büyük şehrin kamaşasından uzak, yeşillikler içinde bir sığınak yaratmayı başarmış.

45 ÇEŞİT SALATA SOSU VAR
Hobi olarak yıllardır yeni lezzetlerin ve kaliteli müziğin peşine düşen Zagaia, yılların birikimlerini ve araştırmalarını Belçikalı yemeiçme danışmanı Şef Gilbert Samanyan ve ödüllü işletmeci Ahmet Parlak ile birlikte Vox'a taşımış. Sonuçtan ise oldukça memnun.
Mekan haftanın yedi günü açık. Birçok çeşidin bulunduğu mönüde; sabahları serpme kahvaltı seçenekleri, öğlenleri taş fırında pişen İtalyan usulü pizzalar, akşam yemeğinde ise sosunu ve salatasını kendinizin belirleyebileceği et, tavuk veya balık seçenekleri yer alıyor.
45 çeşit salata ve et sosu ile oldukça iddialı bir mönüye sahip olan restoranda ayrıca ekmeklerden makarnalara hatta çok hafif hamuruyla dikkat çeken Belçika usulü waffle'a kadar her şey kendi imalatları olarak yapılıyor.

MÜŞTERİ DEĞİL EVİN MİSAFİRLERİ İTALYAN,
Yunan ve Türk karışımı üç ayrı kültürle iç içe büyüyen İtalyan işadamı Vittorio Zagaia, restoranı için "Birinci evim" tanımlamasını yapıyor ve ekliyor: "Ben bir restoran yapmadım, bir ev yarattım. Bu restoranda, hayatımda neleri görmek istiyorsam onların hepsini kullandım. Örneğin duvardaki aynayı da ben taktım, çivisini de ben çaktım. Duvardaki rölyeflerden cami ustaları tarafından yapılan bakır kaplama bara kadar hayalimdeki tam olarak evi yarattım. Buraya gelenler de müşteri değil benim için evimin misafirleri. Vox ailesi olarak sadece iyi yemek ve iyi müzik sunmuyoruz. Konukların dostluğumuza da doymasını istiyoruz."

SİNEMA YA ÖZEL MÖNÜ
Vox, patlamış mısıra alternatif olarak Türkiye'de ilk kez sinemaya özel hazırlanan bir yemek mönüsü de sunuyor. Mekan, Wings Cinecity için gurme mönü seçenekleri hazırlıyor. Film izlerken kola yerine şarap içip patlamış mısır yerine de deniz ürünleri, şarküteri tabağı, carpaccio gibi lezzetlerle sinema keyfini farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

ARALIK AYI BOYUNCA İTALYAN MAKARNASI
Sultanahmet'teki Arena Hotel Delight Restaurant'da, Aralık ayı boyunca, 'İtalyan Makarnası Günleri' yapılıyor. Ay boyunca birbirinden farklı İtalyan makarnalarından tadabilirsiniz. Restoranda ayrıca Türk ve dünya mutfağından örnekler de bulabilirsiniz. Tel: 0212 458 03 64

20 KADEHTE 20 TÜRK ŞARABI
Bebek'in gözde mekanlarından Lucca, yarına kadar kırmızı ve beyaz Türk şaraplarını, özel bir tadım mönüsüyle sunuyor. 20 şaraptan oluşan özel mönüde; hem büyük hem de küçük markaların ve bağların şarapları yer alıyor. Tel: 0212 257 12 55

AYÇA ÇALIŞKAN/Sabah


Geri Dön