25 / 04 / 2024

Vladimir Putin Türk müteahhitleri stadyum yapımına davet etti!

Vladimir Putin Türk müteahhitleri stadyum yapımına davet etti!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başladı.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin, Türk inşaat firmalarını stadyumların yapımına davet etti



 RUSYA Başbakanı Vladimir Putin, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarına başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Putin, Türk inşaat firmalarını stadyumların yapımına davet etti. Putin, kupanın oynanacağı stadyumların modernizasyonu, yeniden inşası ve kapasite artırımı işleri ile ilgili Türk inşaat şirketlerinden destek talep etti.Ria Novosti Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Putin, Erdoğan'la telefon görüşmesini yapmak için, Himki kentinde ilaç sanayinin kalkınması amacıyla yaptığı toplantıyı yarıda kesti. Görüşmede Erdoğan, 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı Putin'i kutladı. Başbakan Erdoğan 3 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'i de telefonla arayarak kutlamıştı. Medvedev de, Erdoğan'dan 2018 Dünya Kupası hazırlıkları için destek talebinde bulunmuştu.

Rusya'nın 13 ayrı kentinde 16 stadyum için hazırlanan projeler ve diğer altyapılar için toplam 10 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanıyor. Organizatörlerin değerlendirmelerine göre ise harcamalar öngörülen rakamın iki katına çıkabilir. Rusya Başbakanlık Basın Sözcüsü Dmitri Peskov konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Başbakan Putin ve Türkiye Başbakanı Erdoğan iki ülke ilişkilerini ele aldı. Görüşmede Rusya'da 2018 Dünya Kupası'na hazırlık için yapılacak tesislerde Türk inşaat şirketlerinin katkıları ele alındı. İkili ticari ve ekonomik ilişkiler de masaya yatırıldı' dedi.
Habertürk


Geri Dön