25 / 04 / 2024

Vodafone Oksijen'den Avrupa'ya 2 çözüm daha!

Vodafone Oksijen'den Avrupa'ya 2 çözüm daha!

Türkiye’de önemli bir Ar-Ge istihdamı sağlayan ve son iki yıldır Vodafone Grubu’nun Küresel İnovasyon Merkezi olan OKSİJEN’in ürettiği Acil Arama Lokasyon Servisi Vodafone Hollanda tarafından kullanılmaya başlandı...




Vodafone Türkiye bünyesinde bulunan OKSİJEN’in ürettiği yenilikçi teknolojiler, Avrupa’da kullanılmaya devam ediyor. Türkiye’de önemli bir Ar-Ge istihdamı sağlayan ve son iki yıldır Vodafone Grubu’nun Küresel İnovasyon Merkezi olan OKSİJEN’in ürettiği Acil Arama Lokasyon Servisi Vodafone Hollanda tarafından ve OKSİJEN Merkezi Lokasyon Platformu Telekom Austria Group tarafından da kullanılmaya başlandı.


18 Eylül 2013 – Vodafone Türkiye’nin Küresel İnovasyon Merkezi olan OKSİJEN, Avrupa’ya teknoloji ihraç etmeyi sürdürüyor. OKSİJEN’deki Türk mühendisler tarafından üretilen yeni teknolojiler şimdi de Hollanda ve Avusturya’da faaliyet gösteren operatörler tarafından  kullanılmaya başlandı.


Vodafone Hollanda, OKSİJEN’in Vodafone Grubu için ürettiği OKSİJEN Merkezi Lokasyon Platformu’nu, Acil Arama Servisi amacıyla kullanmaya başladı. Böylece Vodafone Hollanda aboneleri Acil Arama Servisi’ni kullandıkları anda, lokasyon bilgilerinin OKSİJEN platformları üzerinden otomatik olarak belirlenmesi ve ilgili merkeze iletilmesi mümkün kılınıyor. Vodafone Hollanda’nın Acil Arama Servisi gibi mobil aboneler için oldukça kritik olan böyle bir servisi bu platform üzerinden sunacak olması, teknoloji ihraç eden OKSİJEN adına yeni bir gurur kaynağı oldu.


Diğer taraftan Vodafone Grubu ile işbirliği anlaşması bulunan Avusturya merkezli Telekom Austria Group (TAG) tarafından da OKSİJEN’in ürettiği Merkezi Lokasyon Platformu devreye alındı. Telekom Austria Group bünyesinde yer alan tüm operatörlerin yararlanabilmesine olanak sağlayan platformun sistem entegrasyonları başarıyla tamamlandı. Bu entegrasyon sayesinde, Telekom Austria Group operatörlerinde yenilikçi lokasyon bazlı servislerin daha etkin ve daha yaygın kullanımı mümkün hale geldi. TAG operatörlerinin kullanıma başlamasıyla birlikte böylece günlük 20 milyon seviyelerine ulaşan lokasyon talebi işlem hacmi OKSİJEN’in teknolojisiyle karşılanmaya başlandı.


Konu hakkında konuşan OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, inovasyonun gücüne vurgu yaparak şunları söyledi:


“2000 yılından beri teknoloji üreten OKSİJEN, iki yıl önce Vodafone’un tüm dünyadaki operasyonlarına inovasyon üretmek üzere ‘Küresel İnovasyon Merkezi’ seçildi. OKSİJEN’in gücü yenilikçilikten geliyor. Vodafone Türkiye çatısı altında teknoloji üretirken global birikimimizi kullanıyoruz ve yine global partnerlerimize en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. Global Ar-Ge merkezi olmamız sayesinde, 30’u aşkın ülkedeki 400 milyonun üzerinde abone için teknoloji üretiyoruz. Türkiye’de üretilen çözümleri, Vodafone’un faaliyet gösterdiği tüm ülkelere ihraç ediyoruz. Vodafone Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletiyoruz. Uluslararası arenada faaliyet gösteren diğer mobil teknoloji firmalarının ürettiğimiz teknolojileri benimsemesi, Türkiye’deki mühendislerinin eseri olarak yurtdışına ihraç ettiğimiz teknolojiler bize gurur veriyor.”


 



Geri Dön