18 / 04 / 2024

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Volkanlar diyarı Kula jeopark turizmine açılıyor!

Minyatür volkanlar diyarı olan Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olarak öne çıkmayı hedefliyor. Kula Jeoparkı, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrekarelik alanı kaplıyor



Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı, Manisa’nın Kula İlçesi’nin turizmde elini güçlendirecek. Minyatür volkanlar diyarı jeopark sayesinde Kula, Türkiye’de benzeri olmayan jeoturizm ile öne çıkmayı hedefliyor. 


2011’de Dr. Erdal Gümüş koordinatörlüğünde Kula Belediyesi’nin desteği ile hayata geçirilen Kula Jeoparkı Projesi ile Kula volkanik sahasının doğal, jeolojik, arkeolojik ve kültürel mirasının tespit etmek, jeopark potansiyelini ortaya koymak, Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı’na başvuru dosyasını hazırlamak için gerekli auygulamaları gerçekleştirildi. 4 Eylül 2013 tarihinde İtalya’da düzenlenen törenle Kula, Türkiye’nin ilk Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildi. Bölge halen Türkiye’nin tek sertifikalı jeoparkı. Kula Avrupa ve UNESCO Jeoparkı Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş, minyatür volkanlar diyarı olan Kula Jeoparkı’nın jeoturizme ve öğrencilerin okul dışı eğitim faaliyetlerine son derece uygun olduğunu belirterek, “Jeopark sayesinde Kula, hâlihazırda rekabetin yüksek ve kar marjının düşük olduğu geleneksel turizmden pay kapmak yerine kontrolün kendisinde olduğu ve henüz Türkiye’de bir benzeri olmayan jeoturizm sayesinde rakipleri arasından kolayca sıyrılacaktır” dedi. 


Gümüş, Kula’nın Avrupa ve UNESCO Jeoparkı ilan edildiği 4 Eylül 2013 tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu dile getirdi. 


Dünya






Geri Dön