24 / 04 / 2024

Watsons 2012'de 100 mağazayı devirecek!

Watsons 2012'de 100 mağazayı devirecek!

Türkiye'ye beş yıl önce Cosmo Shop'un mevcut altı mağazasını devralarak giren kişisel bakım ve kozmetik markası Watsons, gözünü 100'ler ligine dikti



Sessiz sedasız 68 mağazaya ulaşan markanın Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, "Bu yıl 30 mağaza açtık. Gelecek yıl da 30 mağaza açıp 100 sınırını aşacağız" dedi. Türkiye pazarı ile ilgili uzun vadeli planları olduğunu ve ulaştığı büyüklük ve potansiyelden yararlanmak istediğini dile getiren Yanıkoğlu, "Yıl sonuna kadar 73 mağaza olacağız. Türkiye'de hızlı bir büyüme içine giriyoruz. Artık Anadolu illerine de yayılacağız" dedi. Türkiye'nin orta sınıfının hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Yanıkoğlu, "Hong Kong merkezli A.S. Watsons grubu Türkiye'ye gelirken bu orta sınıfın büyüme potansiyelini görerek girmişti. Pazara getirmek için en uygun buldukları marka da Watsons oldu. Şimdi markayı ağırlıklı olarak AVM'ler aracılığıyla büyüteceğiz" dedi.

34 ÜLKEDE SATIŞI VAR

A.S Watson, Asya'nın en eski ve bilinen ticari grupları arasında. 1828'de kurulan ve 34 pazarda faaliyet gösteren grup, sağlık ve güzellik zincirinden gıdaya, elektronikten havaalanı perakende bölümlerine kadar çeşitli alanlarda, 20 perakende zincir markası altında 9000'ün üstünde mağazada satış yapıyor.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön