25 / 04 / 2024

WRoof Kurtköy'de her dairenin terası, balkonu ya da bahçesi var!

WRoof Kurtköy'de her dairenin terası, balkonu ya da bahçesi var!

Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığının hayata geçirdiği WRoof, Kurtköy'de 13 bin metrekarelik arazi üzerinde, iki kattan başlayıp 9 kata kadar çıkan karşılıklı 2 yatay blokta toplanmış...



Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığının hayata geçirdiği WRoof, Kurtköy'de 13 bin metrekarelik arazi üzerinde, iki kattan başlayıp 9 kata kadar çıkan karşılıklı 2 yatay blokta toplanmış, 1+1, 2+1,3+1,4+1 ve özel loft daireler içeren 206 konut ve 5 ticari birimden oluşuyor. Yaklaşık 40 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projenin Aralık 2015'te teslim edilmesi planlanıyor. 


EN ÜST KATLARDA 1+1 VE 2+1 LOFT DAİRELER YER ALIYOR 


Tüm daire tipleri karma olarak Daire dağıtılmış. 1+1 Blokların 2+1 etrafında 3+1 süreklilik arz 4+1 eden bant balkon ve 2 kattan 9 kata kadar geri çekmelerle oluşturulan teraslar, konutlara 7 ile 50 metrekare arasında 1 + 1 dairelerin hepsi 2+1 dairelerin bazıları açık mutfaklı. 3+1 ve 4+1 dairelerin hepsinde kapalı mutfak tercih edilmiş. Tüm otoparklar bodrum katlarına alınmış. 


Bölgenin dinamiği Teknopark ve Sabiha Gökçen Havalimanı Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı ortaklığı Kurtköy ve çevresinde 7 projede toplam 400 bin metrekarelik inşaat yapmayı planlıyor. 



18 bin metrekare yeşil alan üzerine kurulan VVBahçe'de, az katlı binalarda toplam 15 blok ve 136 daire ile W Gym fitness center, SPA alanı, çocuk tırmanma duvarı, trambolin, tenis, voleybol, basketbol sahaları, koşu yolları, bisiklet parkuru, açık ve kapalı yüzme havuzları bulunuyor. VVRoof ise 13 bin metrekare arsa üzerinde bitişik nizamda farklı girişler verilen apartmanların tek bir kütle gibi davrandığı organik formlardan oluşan karşılıklı iki blokta 206 daireden oluşuyor ve sosyal alanları içeriyor. 


10 yıllık bir süreçte Teknopark'ın bölgeye sağlayacağı 20 bin kişilik potansiyel ve Sabiha Gökçen Havalimanı bölgedeki yatırımların devamlılığını sağlıyor. VVRoof ta her dairenin terası balkonu ya da bahçesi var Erguvan İnşaat ve Demirbaş Yapı ortaklığı ile sürdürülen VVRoof, Kurtköy bölgesinde hayata geçirilen butik projelerden biri. 


Ortaklığın aynı bölgede inşa ettiği VVBahçe projesi ile aynı temada, geniş ve kullanışlı aile konutları sunan projenin ön plana çıkardığı unsur ise bahçe, teras ve balkon kullanımı Kurtköy İstanbul'un planlı büyümesi ile dikkat çeken bölgelerinden biri. 2009 yılından bu yana birlikte yapı projeleri üreten Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı ortaklığı, Kurtköy bölgesinde inşa ettiği WBahçe projesinden sonra aynı bölgede "VVRoof projesini hayata geçiriyor. 


Sabiha Gökçen ve Teknopark, Kurtköy'ün gelişimini tetikleyen en önemli iki dinamik. Mevcut yapı stoku soğuk, binaların dibine kadar asfaltlanmış yollar üzerinde araba sıraları ile çevrili kooperatif evleri ya da bahçeli müstakil konutlar şeklinde. Altyapısı sınırlı kooperatif evlerinde metrekareler küçük, sosyal yaşam sınırlı. Müstakil evlerde sunulan yaşam ise maliyetli. 


GENİŞ TERASLI DAİRELER 


Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı ortaklığı, WRoof projesinde, özellikle 2+1 veya 3 + 1 daireler için geniş metrekarelerde, sosyal yaşamla destekli konutlara yer veriyor. Süper temalı sosyal alanlar yerine sınırları belli, çalışan genç kuşağın yaşam kalitesini, açık-kapalı spor alanları ve peyzaj ile destekleyen; mütevazı ve kullanışlı konutlar üretiyor. Butik apartmanlar inşa eden grubun projelerindeki en temel unsur ise hemen her daireye balkon, teras, kat bahçesi alternatiflerinden birini sunması. 



SOSYAL ALANLARIN TÜMÜ GÜNEY IŞIĞINA AÇILMIŞ 


Mimar Aykut Akın imzalı proje, yatay yönde gelişen iki konut bloku ve ticari birimlerin yer aldığı bağımsız bir bloktan oluşuyor. Kurtköy'de Millet Caddesi üzerinde, Orhangazi ilköğretim Okulu'na komşu olan projede, ana cadde üzerine galerili şık 5 ticari birim yerleştirilmiş. 


Dikdörtgen arazinin uzun kenarları boyunca kat sayısı azaltılarak güney cephe yönünde çökeltilmiş iki blok tasarlanmış. 

Blokların biri 3 farklı giriş ile 3, diğeri 2 farklı giriş ile 2 apartman olarak bağımsız işletilse de mimari dili orta avlu kenarlarında iki bloğu işaret ediyor. Güney cephe yönünde alçalan katlar bir üst katın terası olarak değerlendiriliyor. 

Arazi eğimi orta avluda açık havuzun yer aldığı sert kaplamalı zemin ile yeşile kesintisiz yer veren bir üst kottaki peyzajı birbirinden ayırmış. Havuz etrafındaki güneşlenme alanı, kafeler, kapalı sosyal tesislere geçiş, blokların mimari çözümleriyle güney cephenin avantajlarına açılmış. 


Esin Tümer/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön