25 / 04 / 2024

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Wyndham Group,Türk yatırımcının talebine kulak vererek rezidans otel için kolları sıvadı. Wyndham ve Ramada Rezidans projeleri için çalışmalara başlayan grup, 2020’de projeyi tamamlamayı planlıyor...



Dünyanın en büyük otel zinciri olan ve Türkiye'de 80'e yakın oteliyle hizmet veren Wyndham Grup, 2020'de 100 hedefine doğru koşarken bir taraftan da rezidans otellere yöneldi. 

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, Türk yatırımcılardan gelen isteklere yönelik rezidansları otel konseptiyle işletmek için kolları sıvayan grup, Wyndham Rezidans ve Ramada Rezidans olmak üzere iki proje için çalışıyor. 2020'de hayata geçirilmesi öngörürülen proje ile boşta kalan rezidanslar otel konseptiyle değerlendirilirken, yeni yatak arzları da sağlanacak. Proje ile orta segment turiste hizmet sunulacak.

2020'de hayata geçecek

Wyndham EMEA Bölgesi Başkanı Dimitris Manikis, Wyndham Rezidans ve Ramada Rezidans projesi için altyapıyı incelediklerini ifade ederek, "Ciddi bir potansiyel olduğunu gördük. 2020 gibi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türkiye'den doğacak bu projeyi potansiyeli olan ülkelerde de hayata geçirebiliriz" diye konuştu.

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Türkiye turizmi ile ilgili değerlendirme yapan Manikis, "Türkiye'nin çok büyük ve güçlü bir potansiyeli var. Anlatabileceğiniz çok hikâyeniz mevcut. Burada daha yapacak çok işimiz var, Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Finlandiya örneği

Tanıtma Ajansı için otellerin ödeyeceği pay ve konaklama vergisine dair değerlendirme yapan Manikis, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Dünyanın birçok turizm ülkesinde bu uygulamalar var. Mesela hepimiz Finlandiya'nın eğitim, sağlık gibi sosyal hizmetlerine hayranlıkla bakıyoruz. Oysa ülkede yüzde 70'leri bulan vergiler mevcut. Bu vergilerle devlet güzel hizmetleri sağlayabiliyor. Mühim olan vergilerin doğru kullanılıyor olması. Eğer vergiler doğru kullanılırsa çok güzel sonuçlar da elde edilir."

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Odabaşı gelir yüzde 25 arttı

Wyndham Hotels&Resorts Orta ve Doğu Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Edwin Broers da, grubun 9 aylık verilerini hakkında bilgilendirme yaptı. 9 ayda yüzde 62.9 doluluk ortalaması yakaladıklarını belirten Broers, "Son aylarda açılan otelleri dahil etmediğimizde ortalama yüzde 85'leri buluyor" şeklinde konuştu. Oda başı gelirde de yüzde 25 artış sağladıklarını ifade eden Broers, 2020'de gelirde çift haneli artış beklediklerini ifade etti.

Wyndham rezidans oteller için çalışmalara başladı!

Odabaşı fiyatı 100 euronun üzerinde

Dünya çapındaki tüm Wyndham Grand Otelleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda 'Best Of Wyndham Grand' ödülünü alan Wyndham Grand Kalamış Hotel'in Genel Müdürü Mustafa Alparslan, 2019 yılına dair, "Yüzde 84 doluluk ortalaması yakaladık. Bunun yüzde 69'u yabancılardan oluşuyor" açıklamasını yapan Alparslan, oda başı fiyatlarının 100 euronun üzerine çıktığını aktardı. Alparslan, "2020'de dolulukta 1-2 puan, gelirde ise yüzde 10 artış bekliyoruz" dedi.
 


Geri Dön