26 / 04 / 2024

Y kuşağının tercihi Cihangir evleri!

Y kuşağının tercihi Cihangir evleri!

Emlak danışmanlık şirketi Keller Williams, Y Kuşağı‘nın (1980-2000 doğumlular) ev tercihlerini ele aldı. Kuşağın Cihangir, Galata ve Balat’a ilgi duyduğu belirlendi. Gençlerin ev tercihinde Feneryolu, Beşiktaş ve Arnavutköy de yer aldı.



Emlak danışmanlık şirketi Keller Williams, Y Kuşağı‘nın (1980-2000 doğumlular) ev tercihlerini ele aldı. Araştırmaların ardından kuşağın Cihangir, Galata ve Balat’a ilgi duyduğu belirlendi. Gençlerin ev tercihinde Feneryolu, Beşiktaş ve Arnavutköy de yer aldı.


Y Kuşağı‘nın ev seçiminin her bölgede aynı olmadığını belirten Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, “Araştırmalar işaret ediyor ki gençlerin yüzde 80’inin ileriye dönük hedeflerinde kirada oturma yerine kendi evini alma ve yatırım yapma gibi idealleri var. Y Kuşağı satın alma etabında da ileri odaklı anlayış ile ailelerine uygun evleri tercih ediyor. Bu kuşak; yeni trendlere ilgi duyan, bağımsız bireyler. Bu nedenle bu kuşağın temsilcileri ev tercihlerinde de kullanışlı ve hayatın odağında olabilecekleri dairelerde yaşamaya eğilimli.” dedi. 


Taraf



Geri Dön