04 / 05 / 2024

Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul çıkışı!

Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kanal İstanbul çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Çılgın proje” olarak nitelendirilen ve “İnadına yapacağız” denilen Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Çılgın proje” olarak nitelendirilen ve “İnadına yapacağız” denilen Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; Kanal İstanbul projesine karşı çıkan gönüllüleri tarafından oluşturulan sivil toplum örgütü Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla, Kanal İstanbul projesinin başlangıç noktası olan Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreniyle eş zamanlı şekilkde Bakırköy'de bir araya geldi.

Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu gönüllüsü Koray Türkay, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamada, “Kanal, rant projesidir. Halkların çıkarına herhangi bir şey yoktur. Bugün özgürlük meydanında buralardayız ve etrafımızı polis bariyerleri ile çevirerek, akıllarınca bu mücadeleyi halktan kaçıracaklarını  zannediyorlar. Güvenlik birimi bu bariyerlerle aslında bir itirafta bulunuyor. Burada yaşamı savunanları, doğayı savunanları, suyu, Marmara Denizini savunanları halktan kaçırıyoruz, doğanın katledilmesini avunuyoruz diyorlar” diye konuştu.

Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ndan Kanal İstanbul çıkışı!

“HER İKİ YAKAYA YARDIMLAR NASIL ULAŞACAK?”

Diğer taraftan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, bilim insanlarından ve muhalefetten gelen bütün itirazlarına karşın, temeli atılan projeyle ilgili konuştu.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen açıklamada, deprem riski çok yüksek olan İstanbul'un, mevcut durumda bile deprem toplanma alanları, ulaşım güzergahları “yok edilmişken”, Kanal İstanbul projesiylr bir de ikiye bölünmesinin, afet müdahale imkanlarına engel oluşturucağına dikkat çekildi. “Afet esnasında, ikiye bölünmüş bir kentin her iki yakasına arama kurtarma ekipleri nasıl ulaşacaktır? Her iki yakasına yardımlar nasıl ulaşacaktır? Afet sonrasındaki yoğun ulaşım hareketliliği, yapılması düşünülen 8 adet geçiş köprüsünden ne kadar akıtılabilecektir” denildi ve bu soruların yanıtlarının olmadığı ifade edildi. 

Ya kanal Ya İstanbul Koordinasyonu ndan Kanal İstanbul çıkışı!

“EN ÇILGIN PROJE, DEPREMİN SIFIR CAN KAYBIYLA ATLATILMASINI SAĞLAYACAK PROJEDİR”

Kanal İstanbul projesinin bir ulaşım ve kentleşme projesi olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Kanal İstanbul'un ülke ekonomisine hiçbir katkısı olmayacağı gibi çok büyük yükler getireceği açıktır. Bu projeden sadece gayrimenkul spekülatörleri ve rant çevreleri kazançlı çıkacaktır. Kanal İstanbul inşa süreci dışında istihdam yaratmayacaktır. Kanal İstanbul, afet öncesi ve sonrası açısından, zaten hazırlıksız olan kenti tümüyle kaos içine sokacaktır. Marmara ve Karadeniz`in sorunlarını artırıp doğaya geri dönülmez zararlar verecektir. Kanal İstanbul yokluğuyla değil varlığıyla bir beka sorunu yaratacaktır. Siyasal iktidar çılgın bir proje gerçekleştirmek istiyorsa, en çılgın projesi, beklenen İstanbul depremini sıfır can kaybıyla atlatılmasını sağlayacak projeleri gerçekleştirmek olmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Kanal İstanbul kendi kendini finanse edecek!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!


Geri Dön