26 / 04 / 2024

Yabancı konut yatırımcılar Bodrum'u sevdi!

Yabancı konut yatırımcılar Bodrum'u sevdi!

Markalı konut üreticileri ve lüks otel zincirlerinin ardı ardına projelerin inşa edildiği Bodrum, yabancıların da gözdesi oldu. Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, Muğla’da tapu alan yabancı sayısının 19 bini geçtiğini söyledi.



Avrupa, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi için son dönemde özellikle Bodrum’a yabancıların ilgisinin arttığını söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, "2017’de Muğla’da yabancıya toplam 634 konut satılırken, son 6 aydır, aylık 100 rakamı test ediliyor" diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; özellikle Cennet Koyu’nun yabancıların en yoğun ilgi gösterdiği bölgelerin başında geldiğini söyleyen Çağlar, "Geçtiğimiz yıllarda tüm projeler içinde toplanan taleplerde yerlilerin oranı yüzde 70-80’lerdeyken bu oran şimdi tersine döndü. Özellikle Rusya, İran ve Almanya bu alanda öne çıkan ülkeler” dedi. Bölgede son dönemde gerçekleşen yatırımlarla Bodrum’un dünya ligine yükseldiğini söyleyen Çağlar, “Özellikle New York, Chicago gibi Kuzey Amerika bölgesinde yaşayan Amerikalılar için Miami ne ifade ediyorsa; Bodrum da Avrupalılar için o anlama geliyor” diye konuştu. 

10 bin euroya kadar çıkıyor

Bodrum'da 7 milyar dolarlık yatırımın olduğunu söyleyen Çağlar, "Metrekade fiyatları lüks projelerinde ise 10 bin eurolara kadar çıkıyor" açıklamasında bulundu. Şirket, Swissôtel Resort Bodrum Beach’in ardından, Swissotel Bodrum Hill'i de 2020 yılında açacak.


Geri Dön