20 / 04 / 2024

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Yabancı şirketler

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 



Adana'nın Ceyhan ilçesi Sosyal Mahallesi'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde 2 yıldır süren çalışmalar sonucunda petrol keşfedildi. Çukurova 1 ve Çukurova 2 isimli araştırma sahasında bulunan petrolün yüksek kalitede olduğu öğrenildi ve alanda çalışmalar genişletildi. 

Şu anda petrol kuyularının olduğu alanlarda ve yollar çalışmalar son hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra Mud-Pit havuzu da kuruldu.

Tüm bu gelişmeler devam ederken, 1960'lı yıllar yabancı şirketlerin gelerek sahada araştırm yaptığı ve "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön