26 / 04 / 2024

Yabancı yöneticilerin konut tercihi Zekeriyaköy, Levent ve Nişantaşı!

Yabancı yöneticilerin konut tercihi Zekeriyaköy, Levent ve Nişantaşı!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn expat’ların genellikle, Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus’ta 3+1 konutları tercih ettiklerini belirtti.




HSBC’nin ‘Expat Explorer’ anketine göre, Türkiye dünya genelinde yabancı çalışanlara en iyi deneyimi sunan ilk 10 ülke arasında yer alıyor.

 

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn’a göre, yabancı yöneticiler için Türkiye'nin bir cazibe merkezi olması, Türkiye piyasasında kazanabilecekleri deneyim ve sağlanan olanakların avantajlarıyla ilgili. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Piyasa koşulları oturmuş, operasyon kuralları tamamen oturmuş olan Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinden gelen yöneticiler, Türkiye'de son derece hareketli ve koşulları sürekli değişen bir piyasa ve yönetim ortamıyla yüz yüze geliyor. Burada, durağan piyasalara kıyasla liderlik becerilerini çok daha fazla geliştirme imkanı da buluyor. Araç ve konut tahsisi gibi kendi ülkelerinde bulamayacakları yan imkanların da yabancı yöneticiler için Türkiye’yi cazibe merkezi haline getirdiğini söyleyen Goldştayn, “Oturulan konutun kirasının karşılanması ve bu konutun İstanbul'un çok iyi bir semtinde yer alması ise neredeyse standart bir uygulama. Sağlanan evler mobilyalı oluyor. Çocuklarının okul ücretleri şirketleri tarafından karşılanıyor. Şirketlerin idari birimleri, expat'ların yerleşimini sancısız hale getirmek konusunda oldukça becerikliler” dedi. Goldştayn expat’ların genellikle, Zekeriyaköy, Levent, Nişantaşı ve Ulus’ta 3+1 konutları tercih ettiklerini aktarıyor.

 

 


Geri Dön