19 / 03 / 2024

Yabancılara gayrimenkul satışında kayıt dışı işlemler son buluyor!

Yabancılara gayrimenkul satışında kayıt dışı işlemler son buluyor!

Yeni dönemde yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranacak. Yeni düzenleme kayıt dışılığı bitirecek...



Yabancılara gayrimenkul satışında yeni düzenleme kayıt dışılığı bitirecek. Sabah'ta yer alan habere göre; yeni dönemde yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranacak. Türkiye'de en çok konut satışı yapılan illerin başında gelen Antalya geliyor. Antalya'da faaliyet gösteren Rasyonel Grup yönetim kurulu üyesi Volkan Bal, düzenlemeyle birlikte sektördeki kayıt dışılık ve vergi kaybı ile yüksek fiyatlandırmanın da önüne geçileceğini belirtti. 

GÜVEN VE TALEP ARTACAK

Volkan Bal, bunun yabancı alıcıların ülkemizde gayrimenkul satın alımlarında daha güvenli hissedeceğini ve talebi arttıracağına inandıklarını söyledi. Bal, "Yurtdışına konut satışında şeffaflık gelecek. Yabancı alıcıların kurbanı olduğu yüksek fiyatlar ve hatta dolandırıcılığa varan girişimlerin önü kesilecek" dedi.

ALTIN DÖNEM BAŞLAR

Antalya'ya yabancıların hem yatırım, hem de ikinci konut olarak yoğun ilgisi olduğunu ifade eden Volkan Bal, "Ancak fahiş fiyat ve yanlış yönlendirme gibi konular nedeniyle sektör zarar görüyor. Yeni dönemde yabancıların ilgisinin artacağını ve konut satışında altın dönemin başlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Geri Dön